MC: Radulović predsjednik, Stojović generalni sekretar

Dragan Radulović biće i naredne četiri godine predsjednik Matice crnogorske, odlučeno je danas na Skupštini ove institucije.
Objavljeno: 03. 06. 2017 - 22:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Skupština je izabrala i novog generalnog sekretara - Gordana Stojovića, kao i Upravni i Nadzorni odbor, ali i Sud časti.

- Matica je stvorena da traje i da časno, održava svoj ugled u crnogorskoj kulturi. Ona nudi saradnju svima koji žele dobro zajedničkoj domovini. Strateški ciljevi su jasno definisani, jačanje crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta - kazao je novi-stari predsjednik Matice i potcrtao da ni u buduće neće dozvoliti da se ta institucija koristi za „dnevno-političke potrebe“.

Izborna Skupština bila je prilika da se rezimira što je MC sve uradila u periodu između dvije Skupštine, ali i četvorogodišnji rad ove institucije. Rezultat u proteklih 12 mjeseci je: 60 programa, 14 knjiga i četiri sveske časopisa, a u četvorogodišnjem periodu više od 150 programa, 60 tomova knjiga.

Novica Samardžić kazao je da je najteže bilo sačuvati slobodu i samostalnost, te da je Matica u tome uspjela.

Na Skupštini je izabran Upravni odbor Matice, kao i sud časti.

- Mora se prestati sa političkom praksom koja vrijeđa moral i svijest crnogorskih građana, njihov patriotizam. Sve su to dobra koja u Matici crnogorskoj nikada nijesu razdvajali - rečeno je na današnjoj Skupštini.

Komentari: 1

danilo s.

04. 06. 2017 - 09:01

Cestitke g. Radulovicu. Zelim mu jos uspjesniji novi mandat.
Novi komentar