LEKIĆ: Dva pitanja Hanu

Predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić saopštio je danas da su sa respektom primili javno saopšten stav komesara Hana „ da politička debata treba da se odvija u parlamentu“, sigurni da je komesar pritom mislio na regularno izabran parlament.
Objavljeno: 09. 06. 2017 - 18:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saglasni su, naglašava Lekić, da je poslanicima mjesto  za političku aktivnost u parlamentu i van njega. Zato u opoziciji i žele da se uklone razlozi zbog kojih su van parlamenta, a upravo boreći se za poštovanje osnovnih postulata demokratije.

"Kako se poštovani evropski komesar ovoga puta sastao samo sa predstavnicima crnogorske vlasti, dakle bez susreta sa predstavnicima koji artikulišu volju gotovo polovine građana Crne Gore upućujem komesatu Hanu dva javna pitanja. Prvo se odnosi na razlog bojkota parlamenta i njegovo trajanje u krnjem sastavu. Dakle, da li komesar Han smatra ili je čuo da se dogodilo u nekoj zemlji – da su izbori legitimni  u danu  kada je zvanično objavljen državni udar, teroristički napad, pucanje u građane i ubistvo premijera? Drugo. Da li komesar Han podržava ili ne dosadašnji stav vlade da ignosriše demokratske predloge opozicije kojim bi se našlo legitimno i kompromisno rješenje čime bi se zemlja vratila u uslove demokratske i institucionalne legalnosti, a poslanici vratili  u paralament", naveo je Lekić u saopštenju dostavljenom medijima.

 Javnost, kako je istakao, očekuje ove odgovore koji su i u vezi sa pruzimanjem odogvornosti za duboku i riskantnu krizu u zemlji svih aktera pa i Evropske unije, "imajući u vidu da smo kao zemlja, a na veliko zadovoljstvo moje stranke, u integracionom ugovoru i procesu". 

-Iskreno vjerujući u demokratske kapacitete  komesara Hana, konačno imajući u vidu i njegove obaveze prema ukupnoj demokratskoj javnosti naše zemlje,  očekujem  odogvore nadležnog komesara EU za Balkan  na dva pitanja crnogorskog poslanika. Odgovore koji će, bez sumnje, pomoći javnosti i time biti u zajedničkom interesu- zaključio je Lekić.

Komentari: 13

Pitaj ženu i zamjenika!

09. 06. 2017 - 19:03

Penzioneru ta dva pitanja postavi ženi. Ona će te sigurno primiti, ali Han neće. Možda ćeš dobiti "stručne odgovore" od žene.. Han neće ni da te sretne kada postavljaš idiotska pitanja.Termin "državni udar" si ti uveo. To je bio planirani terorizam iz Rusijre i Srbije Tvoj zamjenik je bio do grla umiješan u planirani teroroizam. Nemoguće da i ti onda nijesi znao što se dešava!.
Dva pitanja Lekicu

09. 06. 2017 - 19:18

A kakva je domokratija u kojoj djelimicno priznajete i djelimicno ne priznajete izbore? I, mada ste jedna od . najbeznacajnijh partija jeli ponovljeni izbori treba da budu i u Budvi i Kotoru?
Demon-kratija

09. 06. 2017 - 19:20

Vidjite mu izvjestacenu pozu na slici. Je li pitao Hana direktno? Han ne zna sto je demokratija naucena sluzeci Slobodanu Milosevicu a onda Kostunici, a danas Putinu
^^^

11. 06. 2017 - 04:14

Pozer ko pozer, nista novo. Zalostan je taj olinjali Slobov potrcko. Misli da mu ga ta vjestacka poza cini mnogo vaznijim? heheeheheeh
-

09. 06. 2017 - 19:22

Znate li da su demokratiju izmislili Srbi iz Crne Gore. Taj koncept im je u genima od kad postoje.
DARKO

09. 06. 2017 - 19:55

Nema preduslova da se dijalog obavlja u skupštini. Ona nema legitimitet, zbog neragularnosti izbora. To je konstanta i za to se svako insistiranje o povratku i razgovorimma u parlamentu može smatrati samo gubljenjem vremena.
Samo demokratski

09. 06. 2017 - 23:49

Strpite se jos tri godine pa ce novi izbori. I vjerovatno novi izgovori zasto ste izgubili. I novo nepriznavanje rezultata.
hit00

09. 06. 2017 - 20:01

Zaboravio si trce pitanje postaviti Lekicu a to je STA CU JA NA POLITICKOJ SCENI I STA DA RADIM DALJE KAD ME NIKO NECE
Pitanje # 3

09. 06. 2017 - 21:35

g. Lekicu, A kako vi objasnjavate cinjenicau da je na izbore izaslo preko 73% gradjana uprkos tome sto je "zvanično objavljen državni udar, teroristički napad, pucanje u građane i ubistvo premijera?" Ne sjecam se pucanja u gradjane - to ste vjerovatno sanjali? Ali, ocito je da se malo ko uplasio "drzavanog udara" (vas izum). Licno volio bih da se svi izbori (i za opstine) ponove, odnosno, objave. Siguran sam da cete ih ponovo izgibiti - i to sa mnogo ubjedljivijom razlikom.
Mihailo,Bgd

09. 06. 2017 - 21:44

GOSPODINE LEKIĆU, ,,vi ste vjerovatno čuli za Mertonov proces tzv.."samoispunjavajućeg proročanstva" to i vi radite i vaš DF:Dajete pogrešnu definiciju stanja u CG a onda očekujete da se u skladu sa takvom pogrešnom ocjenom stanja svi ponašaju. Kada god ocijenite da gubite izbore vi možete naći saradnike za nasilno otimanje vlasti i da to objasnite ovako: AKO NASILJE NIJE USPJELO IZBORI NE VAŽE, JER JE "NEKO" ORGANIZAOVAO NA DAN IZBORA NASILJE,,,A AKO USPIJE ONDA ĆE TE REĆI DA STE VI U PRAVU JER JE VAŠE NASILJE,NAVODNO, NAROD PODRŽAO.. Lekiću, ne izigravajte političkog klovna i ne brukajte deo autoriteta koji vam je ostao iz Miloševićevog vremena,. Ne pljujte iznad sebe ne brukajte svoje pretke i potomke.Ostanite čestit Čovjek ako je ostalo još išta ljudskosti .
Banjo

09. 06. 2017 - 22:52

Da gospodine Lekiću,baš je tako mislio(da je parlament regularno izabran). A kako bi bilo drugačije,kad su to sve zvanične evropske investicije potvrdle neposredno nakon izbora.I još jednu stvar da vam rečem povodom tih neregularnosti.To vi veliki evropejcu mislite da vam je onako "malu"izlaznost građana poremitilo pravovremeno aktiviranje snaga bezbednosti koji su na sreću spriječili najgore.Lijepo ste to vi posrbice smislili sa ništarijama i probisvijetima iz Srbije i uz stručnu pomoć ruskih agenata.Predvideli ste malu pucnjavu i po nekog da ubijete,a onda pravac skupština i proglašenjepobjede. Kad bi vlast nosila sladoled u gaćama to bi moglo.Moglo bi i u crtanom filmu naravno,ali ovde ne.Ne Lekiću trebali su da pušte da se stvari odvijaju kako ste vi zamislili,Skoro da nema nikog iz opozije da nije bio umiješan u tu rabotu,zajedno sa popovima,a značajno je i učešće najvećeg izdajnika u Crnoj Gori.Dobar dio vas dobiće bukagije.Vi lično ste iskusni pa ste na vrijeme utekli od ludaka
3342

09. 06. 2017 - 23:02

Politicki klovn????Kako pojedinci vole da citiraju svojeg gospodara Djukanovica..jos da bude uvjerljiv,javlja se iz BG??? poltoncicu maleni sareni...A ovi sto pominju tudje zene,vjerovatno svoje tuku i matletiraju....ne vidim razlog da se ovakvi primitivni komentari objavljuju.
Pitanje za Lekica

09. 06. 2017 - 23:52

Zasto primate poslanicke plate kad su izbori bili neligitimni?
Novi komentar