Imenovana dva generalna direktora u Ministarstvu ekonomije

Ministarstvo ekonomije dobilo je dva nova generalna direktora, magistra Radosava Babića i elektroinženjera Marka Radulovića.
Objavljeno: 11. 06. 2017 - 15:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Ministarstva ekonomije saopštavaju da je Vlada Crne Gore na posljednjoj sjedinici imenovala Babića za generalnog direktora za transformaciju i investicije, Direktorata koji „realizuje niz, javnosti poznatih, projekata kao što su biznis karavan, biznis zone, direktni podsticaji investicija, konkurentnost i razvoj privrede“.

U saopštenju se ukazuje da je Babić, doktorant na Univerzitetu Donja Gorica, magistrirao je u Belgiji, na College of Europe, na temu Integracija tržišta kao alatka za stimulaciju ekonomskog razvoja kroz direktne strane investicije, na primjeru Crne Gore.

Srednju školu završio je u Sjedninjenim Američkim Državama, kao i dvogodišnje studije iz oblasti Biznis administracije i četvorogodišnje studije iz oblasti Biznisa i organizacionog rukovodstva.

„Radno iskustvo je počeo na Brevard koledžu u SAD, kao asistent, a potom i viši stručni savjetnik, da bi nastavio rad u Ministarstvu ekonomije kao savjetnik u Sektoru za energetiku, zatim u Fondaciji Amistad kao saradnik Fondacije za pitanja integracije razvoja ruralnih zajednica. Od juna 2013. radi u Crnogorskoj komercijalnoj banci”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ekonomije predočavaju da je novoimenovani generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost, Marko Radulović, završio Elektrotehnički fakultet u Podgorici, usmjerenje Energetski sistemi.

Radulović je, kako navode iz Ministarstva, učestvovao na obukama i sertifikatima Asocijacije inženjera konsultanata Crne Gore (ACEM), ENSI-ja (Energy Savings International AS), kao i na Ljetnjoj Akademiji (Pakt stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, DAAD, Siemens, Univerzitet u Erlangenu Njemačka, Univerzitet Crne Gore) .

„ Posljednjih 15 godina je na vodećim pozicijama na izvođenju objekata u oblastima kao što su proizvodnja električne energije, hidro elektrane, vjetro generatori, visoko i nisko naponski prenos električne energije, energetska efikasnost; infrastrukturni projekti u energetskom sektoru uopšte“, obrazlažu iz Ministarstva ekonomije za Radulovićev izbor na tu funkciju.

U njegovoj radnoj biografiji, kako navode iz Ministarstva, ubilježeno je i da je učestvovao i realizovao niz značajnih projekata u oblasti energetike u Crnoj Gori kao što je instalacija vjetro-generatora Đurmani, elektro instalacije tunela Raš, rasvjeta pristupnih saobraćajnica i pristupnog platoa tunela Sozina, rekonstrukcija i modernizacija Hidroelektrane Perućica, kao i u drugim značajnim poslovima.

Mina biznis

Komentari: 0

Novi komentar