Svjetski mediji o Ani Brnabić: Istorijska odluka za Srbiju

Svjetske agencije, među kojima francuski AFP i američki AP, objavili su pod oznakom hitno vijest o naimenovanju Ane Brnabić za kandidata za predsjednika Vlade Srbije.
Objavljeno: 15. 06. 2017 - 22:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da je Ana Brnabić kandidat za premijera, dodajući da ona ima "stručne i lične kvalitete" i da je uvjeren da će da radi dobro.

 

Agencija Frans navela je da je odluka o postavljanju Ane Brnabić "istorijska odluka za tradicionalističku zemlju" pošto se "ona otvoreno izjasnila da je homoseksualka".

 

Navodeći djelove njene političke biografije, francuska agencija je ocijenila da je odluka istovremeno i iznenađujuća s obzirom da se parade Ponosa u Beogradu održavaju pod jakim policijskim nadzorom.

 

Agencija AP prenijela je da je Vučić, bivši član Srpske radikalne stranke koji je postao reformista, obećao da će se "zalagati za homoseksualna prava kao dio napora u cilju približivanja članstvu Srbije u Evropskoj uniji".

 

Hrvatska agencija Hina je prenijela da se njenom naimenovanju protivila Srpska pravoslavna crkva, a na najave o njenom naimenovanju "nijesu blagonaklono gledali ni pojedini koalicioni partneri vladajuće Srpske napredne stranke".

 

Ana Brnabić je izazvala pažnju u regionu i svijetu kada je ušla u vladu zbog "neskrivene homoseksualne orijentacije", dodala je Hina.

 

Hrvatski Jutarnji list naveo je da Ana Brnabić porijeklom iz Hrvatske i da Srbija "uprkos protivljenju Srpske pravoslavne crkve zbog njene seksualne orijentacije" dobila "svoju prvu premijerku u istoriji".

BLIC.rs

Komentari: 3

Momčilo,Pljevlja

16. 06. 2017 - 08:32

Ako je Vučić do sada napravio neki državnički potez ( osim da se je otarasio Nikolića ), to je postavljanje Brnabićke na mjesto premijerke. Jeste da će ga se odreći naši Arturi,Miltoni... i ostali četnikovići, ali se i on njih polako ali sigurno odriče.
Deki

16. 06. 2017 - 09:15

A što će reći na ovo Amfilohijeva sekta?
Momčilo,Pljevlja

16. 06. 2017 - 10:25

A šta bi mogla reći Amfijeva sekta, kad ih je najviše među njima ( Pahomić, Kačavendić, Filaretović....)
Novi komentar