Portugal: Trodnevna žalost, 62 žrtve požara (VIDEO)

Najmanje 62 osobe su nastradale, a 59 je povrijeđeno u velikom šumskom požaru koji je izbio u centralnom dijelu Portugala. Svjetski mediji javljaju da je veliki broj ljudi izgorio bježeći od vatrene stihije u svojim automobilima.
Objavljeno: 18. 06. 2017 - 14:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oko 600 vatrogasaca i 160 vatrogasnih vozila od juče popodne pokušavaju da stave pod kontrolu vatrenu stihiju koja se raširila na nekoliko frontova.

Prema riječima portugalskog premijera Antonija Koste, ovo je najveća tragedija koja je zadesila Portugal posljednjih godina. On je rekao da bi broj nastradalih mogao da bude i veći i da je prioritet spasiti sve one koji se još nalaze u opasnosti.

U zemlji je proglašena trodnevna žalost, javlja AFP.

Kako je prethodno izjavio sekretar ministarstva unutrašnjih poslova Horhe Gomes, 22 osobe su izgorjele u svojim automobilima, tri osobe su se ugušile, a od 16 povrijeđenih, među kojima je pet vastrogasac, dvije osobe su zadobile teže povrede.

Portugalski premijer je rekao da je u toku istraga, ali da vlasti vjeruju da je požarima doprinijelo to što je temperatura proteklih dana dostigla 40 stepeni.

Komentari: 2

BAK

18. 06. 2017 - 15:20

Strašno! Temperature su na Iberijskom poluostrvu bile poslednjih dana oko 40 stepeni. Uzrok ne mora da bude ljudska greška. Dovoljno je da zrak sunca padne na parčence razbijenog stakla negde u gustišu, borovoj šumi i da se požar rasplamsa. Doživeli, videli smo to u Australiji. Saučešće divnom Portugalu i prijateljski nastrojenom narodu.
@

18. 06. 2017 - 15:21

STRAVICNO!!!OVO ME ODMAH PODSJETI DA I KOD NAS POCINJE SEZONA POZARA PA TREBA NA VRIJEME OSMISLITI STRTEGIJU ODBRANE.DUBOKO SE NADAM DA CE BITI UHAPSEN NEKO OD PIROMANA I OSUDJEN NA VISOKU ZATVORSKU KAZNU.
Novi komentar