Otvorena plažna biblioteka: Više od 200 naslova biće na raspolaganju od 18. juna do 19. avgusta

Prateći program 30. Barskog ljetopisa, zvanično je započet u nedjelju, 18. juna u 16h, otvaranjem plažne biblioteke na lokaciji Topolica (Riva). Tako će od danas pa sve do 19. avgusta posjetioci ove plaže u periodu od 16 -18 časova moći iznajmiti na prepoznatljivom štandu Ljetopisa knjigu za čitanje.
Objavljeno: 19. 06. 2017 - 09:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pripremljen je fond od preko 200 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle, tako da će svaki zaljubljenik u lijepo pisanu riječ moći da pronađe nešto za sebe ukoliko poželi da se upravo na taj način opusti na moru. Procedura iznajmljivanja knjiga je jednostavna – zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe 5 eura, nakon čega dobijaju priznanicu.  Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada.

Organizatori  su koncept plažnih biblioteka osmislili kako bi, u skladu sa jednom od osnovnih ideja Festivala i konkretno Pratećeg programa, umjetnost i kulturu učinili bliskijim i pristupačnijim svima. Ovo je upravo način da se ljudima književna umjetnost približi i poistovjeti sa atmosferom relaksacije u lijepom ambijentu barskih plaža i da se čitaocima, kako odraslim tako i onim najmlađim, pruži prilika da do svojih omiljenih štiva dolaze lako i brzo. 

Riječ je o samo jednom u nizu segmenata Pratećeg programa jubilarnog Ljetopisa koji se realizuje na raznim lokacijama u Baru i koji će pokazati da umjetnost može da bude i jeste svuda.

Prateći program nastavlja se već večeras u lokalu Gvardia (Šetalište kralja Nikole) od 22:30h, kada će u okviru segmenta Javno čitanje sa ličnostima iz Bara, druženje sa građanima i posjetiocima imati:

-Dijana Marojević – profesorica retorike, dikcije i scenskog govora na FDU, Beograd;

-Milan Vujović – novinar Radio Bara i pisac;

-Muzičari iz orkestra Omera Hodžića.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar