Skriveni dio Italije kroz objektiv Luke Barloćija

Izložba fotografija „Srce i duša“ italjanskog umjetnika Luke Barloćija biće večeras otvorena u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu u 21 čas.
Objavljeno: 20. 06. 2017 - 11:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

On će se likovnoj publici predstaviti sa 47 digitalnih fotografija različitog formata, a postavku će otvoriti fotograf Balša Gobović iz Podgorice.

Luka Barloći rođen je 1973. godine u San Benedetu del Trontu (provincija Askoli Pićeno) u Italiji. Restaurator starina, nastavio je porodični posao po završetku škole.

- Oduvijek zaljubljen u umjetnost, uglavnom onu stariju, od dječaštva slobodno vrijeme provodi u potrazi za skrivenim i većini nepoznatim blagom, posebno posvećen istraživanju svog rodnog kraja, regiji Marke. Godine 2011. nabavlja mali kompaktni fotoaparat, želeći da dokumentuje i sačuva doživljaje iz posjeta malim muzejima, starim selima i očaravajućim pejzažima. Od tog trenutka počinje magija i rađa se ljubav prema fotografiji. Sve više vremena provodi u proučavanju, a njegova posvećenost fotografskom istraživanju raste i za uzvrat mu pruža neprocjenjiv osjećaj pripadnosti mjestima i prirodi, ali i nanovo inspiriše u neočekivanim pravcima fotografskog istraživanja neotkrivenog – navodi se u njegovoj biografiji.

Do sada je samostalno izlagao u Rimu, Milanu i Torinu. Dobitnik je nagrada na konkursima „Labirinti“, „Marke u umjetnosti“ i „Umjetnost zajedno“.

Komentari: 0

Novi komentar