Slučajno ''uhvaćen'' još jedan kamion koji je istovarao gume?

Prije nedjelju dana na Lovćenu su istovarani kamioni guma, slučaj koji je uzburkao javnost a koji je otkriven fotografijama stranih turista. U periodu ovog ekološkog incidenta, na promo spotu Ministarstva saobraćaja i pomorstva zabilježen je još jedan kamion koji na trasi Podgorica-Cetinje prevozi gume u neredu.
Objavljeno: 03. 07. 2017 - 12:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na hiljade guma je istovareno na teritoriji Lovćena van zone Nacionalnog parka, a fotografije stranih turista koje su dospjele u javnost prikazuju vozača kamiona koji pokraj puta vrši istovar.

Nažalost, na fotografiji nije moguće vidjeti registarske oznake te je teško moguće izvršiti identifikaciju vozača.

Još jedan kamion koji je vrlo vjerovatno učestvovao u ovom događaju ''uhvaćen'' je sasvim slučajno na promo spotu Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Spot je namijenjen da se prikaže novi put Podgorica-Cetinje-Budva, a na minutaži 1:56 vidi se kamion pun guma koji se kreće trasom Podgorica-Cetinje. Istini za volju kamion nije uhvaćen na djelu, ali je snimak napravljen u periodu kada je moglo doći do istovara guma na teritoriji Lovćena. 

Teško da će ovaj snimak pomoći da se nađe krivac ovog ekološkog incidenta, ali nije na odmet pregledati sirov materijal promo spota, za slučaj da je dron uspio uhvatiti registarske oznake, te provjeriti situaciju.

Podsjetimo Prijestonica Cetinje najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin i zahtijeva od nadležnih državnih organa da pronađu počinioce i iste kazne, jer smatraju da se radi o kriminalnoj aktivnosti koja ne smije proći nekažnjeno. Prijestonica je Upravi Policije podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica.

 </p>

Komentari: 9

Resenje

03. 07. 2017 - 12:53

A koliko imate registrovanih slepera ovolike duzine i jos zelene boje? Ako u ovo doba IT ne mozemo suziti pretragu u roku od pola sata, propalo se.
policajci drumski razbojnici

03. 07. 2017 - 13:13

Dje su dzandari a na svakih 5 km patrola sa radarom ? Ja kad dodjem iz Europe sa luksuznim kolima ni jedna ne propusti da me zaustavi i legitimise nadajuci se da ce nesto ucariti .
@

03. 07. 2017 - 13:18

zasto je tesko otkriti.Ono je MAN i vidi se boja i takvih kamiona je desetak uCG te gume su negdje utovarene te je samo pitanje dali zeli neko da ga uhvati.Samo treba uzeti putne naloge od tih vozila i to je to.Nevjerovatno je kako svi volimo CG ali nista nismo spremni za nju da uradimo samo da uzmemo ako moze
ekoloski

03. 07. 2017 - 13:27

Evo da pomognem istrazi taj MAN je utovario gume sigurno u PG jer svi ostali gradovi u CG ne mogu ni motokultivator da napune a gume bacaju u lokalni potok ili rijeku.
Ljubovic

03. 07. 2017 - 13:43

Toliko jednastavno... Samo pitati vlasnika dje je izvrsio istovar?... Ovo je vec rijesen slucaj...
ljuma guma

03. 07. 2017 - 13:19

U Evropi vozaci za svaku istrosenu gumu placju desetak eura da se reciklira . Hiljade guma ide u kontejner a onda ih prodaju u C. Goru i Afriku gdje ih opet sortiraju montiraju na kola one koje imaju nesto profila. E kad budu celave nacisto odvedu ih u Nacionalni park Lovcen i bace da uzivaju turisti u otpadu.
apel za pomoc

03. 07. 2017 - 13:52

Evo posto imamo nesposobnu ekolosku drzavu i policiju najbolje neka se anomimno jave ovdje svi oni koji znaju za ovakav kamijon pa da ga mi uvatimo. Ili da posaljemo dron da uvati krug po PG i snimi lokacije sa zelenim kamijonom.
Reciklaža

03. 07. 2017 - 14:13

Na nekoj sat.TV sam gledao kako gume samelju i dodaju asfaltnoj bazi - za asfaltiranje puteva.
A auto trke

03. 07. 2017 - 14:16

Nemojte tako! Ovo je sigurno naručeno za obezbjeđenje staze na Lovćenu. Nije dovoljno samo obezbijediti krivine uz stijenu, već i sve rupe pored staze, ako ko "sleti sa puta". ne znate vi koliko ozbiljno Prijestonica i Boghdanović pristupaju ovom poslu. Pitaćete, zašto ostaju gume tu? A sljedeće godine ko će ih opet dovlačiti i praviti Prijestonici dupli trošak. Tu treba da ostanu dok se ne raspanu.
Novi komentar