Policajci odbili alkotestiranje, pokrenut disciplinski postupak

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je disciplinske postupke protiv budvanskih policajaca K. M. i B. D. jer su odbili naređenje komandira za bezbjednost saobraćaja K. Ž. da urade alkotestiranje, piše Pobjeda.
Objavljeno: 06. 07. 2017 - 06:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, oni su prije prijema smjene u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Budva, kada su bili zaduženi za poslove na kontroli i regulisanju saobraćaja, odbili naređenje pomoćnika komandira da se prije stupanja na dužnost kao i ostali službenici podvrgnu alkotestiranju.

- Nakon toga takođe su odbili da u zdravstvenoj ustanovi daju krv kako bi se utvrdila alkoholisanost. K. M. je izjavio da ne želi da se alkotestira iz principa, a B. D. da je zbog bolesti neposredno pred dolazak na dužnost popio čašu kuvanog vina, čime su počinili težu povredu službene dužnosti iz člana 106 stav 1 tačka 6 Zakona o unutrašnjim poslovima (odbijajanje ili odlaganje izvršenja službenog naređenja, neizvršavanje službenog naređenja ili omalovažavanje naređenja neposrednog rukovodioca) - navodi se u saopštenju. 

Pobjeda

Komentari: 3

Xy

06. 07. 2017 - 08:50

Puno ime i prezime!
Pomorac

06. 07. 2017 - 09:07

B.D. - BOLJE DA SI DRMNUO KUVANU ŠLJIVU NA OVU VRUĆINU ODMA BI TI PROŠLO I NEMA ŠANSE DA BI PAO NA ALKOTESTU! KAKO SE TOGA NE ŚETI NESREĆO!
pijanica po sluzbenoj duznost

06. 07. 2017 - 09:33

Nema vecih pijanaca od dzandara i oficira no se ukrivaju .
Novi komentar