Ivica, marica i druge bajke

Sedam dugih dana i još dužih noći ćutao je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, tobože odolijevajući političkim pritiscima, još od onog četvrtka 29. juna kada je skupštinska većina izglasala skidanje imuniteta Nebojši Medojeviću.
Objavljeno: 07. 07. 2017 - 06:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Draško ĐURANOVIĆ

Nije se, kaže legenda, lecnuo što je onomad u parlament došao njemački ambasador da nadgleda glasanje. Odšutio je i vapaje Demokratskog fronta da Medojević mora ostati van domašaja pritvora. Ostao je ledeno uzdržan i kada je, ničim izazvan, apelovao predsjednik Vujanović. Glumio je vrhovni tužilac ulogu koju je sebi odredio onom slavodobitnom izjavom iz vremena obavezujućeg uputstva u sučaju Mandića i Kneževića da ,,na ovog tužioca niko i nikad ne može da izvrši pritisak“...

A onda je juče, tačno u podne kao u vesternima, izdato obavezujuće uputstvo vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću: nema prijedloga pritvora za lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića.

Ivica ne da upotrebu marice. Kakva farsična bajka o nezavisnom pravosuđu!

A svi su, još od prvog presedana sa Mandićem i Kneževićem kada je vrhovni tužilac zabranio mogućnost pritvaranja osumnjičenih za pokušaj terorizma, znali da će i u slučaju Medojevića, osumnjičenog za pranje novca, Ivica Stanković morati da- ponovi obavezujuće upustvo.

Što bi rekao jedan mnogo znamenitiji pravnik od Ivice Stankovića: što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi! Jedan presedan rađa drugi, jedno nesuvislo obrazloženje prati i drugo. Tako se uspostavlja nakaradno pravilo da politika gospodari pravom.

I zato jučerašnje Stankovićevo obavezujuće uputstvo, drugo u nekolika mjeseca - iako je zakonito i dato na osnovu ingerencija koje ima vrhovni državni tužilac - suštinski znači dominaciju politike nad pravom.

Da nije tako, valjda bi iskusni pravnik kalibra Ivice Stankovića izbjegao profesionalnu blamažu da, poput brucoša, zamuckuje objašnjavajući neobjašnjivo. Stvarno: kako to da za krivična djela pokušaja terorizma, stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca, za koja je predviđena kazna zatvora preko pet godina – i u slučajevima kada su mnogi osumnjičeni već mjesecima u pritvoru a neki se mjesecima nalaze u bjekstvu – ne postoje pravni razlozi za predlaganje pritvora?!

Teško je objašnjiv i dio Stankovićevog obrazloženja da je obavezujuće uputstvo motivisano plemenitim ciljem zaštite instituta pretpostavke nevinosti i pretpostavke u korist slobode. Otkad je to pritvor sudska kazna i zašto Stanković prijedlog za pritvor poredi sa bespravnim lišenjem slobode?

Ali, nije sve u pravnim nedosljednostima, već i u nekim moralnim kodeksima. Ako je zaista Ivica Stanković uvjerenja da je Milivoje Katnić prešao granicu objektivnosti, ako možda smatra da glavni specijalni tužilac vodi slučaj u pravcu ličnog obračuna sa liderima DF-a, zar nije bilo profesionalno, pa i moralno utemeljenije da je, shodno ingerencijama koje ima, vrhovni državni tužilac preuzeo i predmet pokušaja terorizma i slučaj optužbi za pranje novca?

Tako bi prvi čovjek crnogorske tužilačke organizacije preuzeo odgovornost za dovođenje slučaja u sudnicu. I ne bi prije starta, kompromitovao proces.

Stvari su, nažalost, kada se izmjeste iz pravne dimenzije – još i gore. Činodejstvovanjem vrhovnog državnog tužioca šalju se poruke koje suštinski obesmišljavaju društveni princip jednakosti građana pred zakonom. Odlukom Ivice Stankovića, oslobođeni su mogućnosti određivanja pritvora politički prvaci koji su osumnjičeni da su organizatori kriminalne grupe. Istovremeno, njihovi partijski sljedbenici, niže kotirani u partijskoj hijerarhiji, i osumnjičeni da su puki izvršioci - sjede mjesecima u pritvoru.

Nije valjda da vozač DF-a Čađenović, izvršilac naloga svojih partijskih šefova, predstavlja veću opasnost po društvo i sudski proces od lidera DF-a i učesnika organizovane kriminalne grupe koja je, po optužnici pripremala državni udar - Mandića i Kneževića? Zbog čega, recimo, sekretar Pokreta za promjene Šćepanović, koji je uhvaćen u dilovanju nekih deviza na ulici, treba da sjedi u pritvoru a njegov partijski bos, šura Medojević, osumnjičen da je na vrhu grupe perača novca, ne može biti čak ni zadržan na saslušanju?

Uplitanjem prizemne politike u pravni postupak forsira se jedan nakaradni društveni model po kojem pozicija u vrhu političke stranke predstavlja licencu za povlašćen položaj. Ispada da su bili u pravu lideri DF-a kada su prijetili građanskim ratom. Umjesto poziva u Tužilaštvo, izlobirali su oprost čak i od mogućnosti pritvora. U stvari: izreketirali su vlastitu slobodu prijetnjama, a vrhovnog državnog tužioca pretvorili u ličnog advokata.

Toga, zaista, nema niđe, bez u Crnoj Gori. Sjajno, ipak smo mi lideri u regionu.

Komentari: 57

"Lutka na koncu"

07. 07. 2017 - 07:26

Tako ti je, kada se čovjek oženi ponovo, po stare dane, mnogo mlađom. Postaje igračka po modelu iz pjesme Petjule Klark - "Lutka na koncu".Treba dodati, kao i privezak propalog političara.
bonaca

07. 07. 2017 - 12:10

Sendi So. Nije Petjula Klark.
"Lutka na koncu" - dopuna

07. 07. 2017 - 07:28

Što se Vujanovića tiče, on je beogradsko-moskovska "lutkana koncu"
Miqo

07. 07. 2017 - 07:35

Toliko o "liderima u pristupnim pregovorima sa EU" nashi politicharima svi odreda svi su neodgovorni,bahati pochev od pozicije,tako i opozicije.Bolji nam nisu ni državni činovnici, počevši od državnog tuziocu,sudija do portira koji radi u nekoj instituciji...Neodgovorno prema nama koji smo ih glasali,jer nam sa ovim pokazuju da nismo svi jednaki, da nas 51% koji smo glasali da kod nas primjene EU standarde,da naše društvo počne da liči na društva iz EU država. . Oni koji su odgovorni po najvise (vlast) ili se boji da primjeni zakon, ili su u dogovoru sa o pozicijom državi i pravu,da od nas prave magarce , svi će mo talasati i svi profitirati....A niko odgovarati.....Kuku nama ne više za vama,nego sada kuku nama za nama te vas glasamo. ...
vukašin M.

07. 07. 2017 - 07:38

citat " Doinacija politike nad pravom" mnogo jak i veliko iznenadjenje. To zna svaka baba od 45e, posebno od 1990te, a g. Djuranović nam ga sada plasira kao da izmišlja toplu vodu., i ne samo dominacija politrike nad pravom već i nad životima. A partije su davno privatizovane samo što lideri za njih nijesu ništa, osim državnih para, plaćali
milica

07. 07. 2017 - 07:41

Sjajno Draško, sva Crna Gora vidi ono što Stanković nije vidio od 2015 a i ranije. Muk je juče bio i nakon TAMO-NJIHOVE konferencije za štampu, đe se ni Stankoviću ne zahvališe, već Ristu Radoviću, Ni Filipu, već uobraženo nastaviše svoju hajku protiv svakog zdravomislećeg u Crnoj Gori...Gospodin Katnić bi trebao sam da vrati ove predmete Stankoviću i Krivokapiću, neka ih aboliraju svake krivice, a i budu odgovorni za ono što frontovci prizivaju..Juče su im dali krila za dalja kriminalna udruživanja...
Sula Radov

07. 07. 2017 - 07:43

Kriticno pitanje: Da li je Crna Gora zemlja u kojoj vlada zakon za sve ili mi imamo specijalnu klasu ljudi iznad zakona? Da ih ne nabrajam, svi ih dobro znamo.
Molba za Vujanovića

07. 07. 2017 - 07:48

Uvaženi predsjedniče Vujanoviću, imam jednu molbu. Naime, želim da kupim jedan hotel i još po nešto. Nemam dovoljno novca za to. Počeo sam da radim na formiranju kriminalne grupe, da bih stekao potrebna sredstva. Zbog toga imam jednu molbu prema vama. Ukoliko me uhvati SDT zamolio bih vas slijedeće. Da javno tražite od Ivice Stankovića da izda obavezujuće upustvo da me ne hapse, isto kao Mandića, Kneževića i Medojevića. Predsjedniče, kažite Stankoviću da može hapsiti samo moje nižerangirane članove kriminalne grupe. Unaprijed hvala.
Pendrek

07. 07. 2017 - 08:57

Moze da te uhapsi ali ako ti prihvatis i mogu da te proglase krivim samo ako se ti saglasis sa tim. Sve drugo je politicki progon diktatorskog rezima.E kako se Budvani Marovic, Kuljaca, Ticic, ne sjetise ovoga modela.
[email protected]

07. 07. 2017 - 17:14

Hoće gos. Fiko, to mu nije teško, samo da napiše dvije proste rečenice. Hitno neka podnese ostavku, ako ima imalo moralna.ili da to urade državni organi inicijativom da se smijeni sa dužnosti koju nije opravdao.
Ne postoji ništa normalno

07. 07. 2017 - 08:24

Odje komentari nijesu potrebni, jer u Crnoj Gori vise ne postoji struka, na cijeni nijesu obraz i cast. Takodje u velikoj mjeri ne postoji ljubav prema domovini. Jedino postoje bolesne sujete, "ljubav prema novcu" , naravno bez rada i uspjeha u radu i tome slično.
JULIJANA.

07. 07. 2017 - 08:41

Gubimo Montenegro, malo po malo. Sve po zakonu.
.....

07. 07. 2017 - 15:01

Ово није Montenegro већ Црна Гора.
beautiful Montenegro

08. 07. 2017 - 02:35

za "strance" je Montenegro. Nama koji je volimo i koji nećemo dati da se raspadne, to je isto. Volim moju Crnu Goru, i ko god pokušao da joj naudi Bog ga kaznio!
Mrbeen

08. 07. 2017 - 17:30

Pomislih ..reci ces * branit cu je* aha ipak je ne volis toliko ...eee
pravda

07. 07. 2017 - 08:47

" Politika gospodari pravom " je pravilo koje vazi najmanje zadnjih 30 godina mada je i u komunizmu donekle bilo tako tako da u neku principijelnost i pravicnost ni ludi vise ne vjeruje. Primjera ima nebrojeno pa zasto bi Medo bio izuzetak? Zato sto je izvrijedjao Milivoja ? Gospodine Djuranovicu kad vec kazete "Otkad je to pritvor sudska kazna" ja bih vas preitvorio jedno mjesec dana da vidite kao to izgleda .
hit00

08. 07. 2017 - 16:40

Rode nemas ti pojma sta je pritvor a sta sudska kazna.Pritvor se odredjuje kad postoje ozbiljne kaznene cinjenice zbog istrage,da osumnjicena osoba nebi vrsila opstrukciju sudskog procesa. Sudska kazna stize na kraju istrage.Cim tuzilac trazi pritvor znaci da ima osnovne dokaze za krivicno gonjenje.U svijet nema da vrhovni drzavni tuzilac (Stankovic) ne odobri pritvor.To ima samo u Crnoj Gori a jos da se mijesa i predsjednik drzave.E moja zemljo ko te vodi,ali vi ce te svi proci a drzava ostaje i ostace
ZETA

07. 07. 2017 - 09:04

U DRUŠTVU,KAKVO JE NAŠE,NE MOŽE SE OČEKIVATI NIŠTA BOLJE.NIKO KO JE SPREMAN DA OZBILJNO RADI,NE MOŽE DOĆI NA MJESTO KOJE PODRAZUMIJEVA I OZBILJNE POMAKE.OVOGA NEĆE PRITVARATI;ONOGA SU PUŠTILI DA ODE,PA GA SAD ZOVU DA DODJE,TREBA NEŠTO DA MU KAŽU;ONIMA NAROD DA PLATI ŠTO NIJESU KORISTILI VILE,JER SU BILI U ZATVORU....DA NIJE KOD NAS,REKLI BI CIRKUS.OVAKO ...?
MIRNA LUKA

07. 07. 2017 - 09:09

NIŠTA NIJE SLUČAJNO.VEĆINA IH JE POTENCIJALNI "KANDIDAT".OVIM SE OBEZBJEDJUJE ISTI TRETMAN IZ BUDUĆE "KANDIDATE".KAKO REČE M.VUKOVIĆ JEDNOM:"MI NE CIJEPAMO DRVA,MI MOZGAMO."KAMO SREĆE DA CIJEPAJU,SVI ZAJEDNO.
Partitokratija na djelu

07. 07. 2017 - 09:13

Pjopalo se! Šta reći a ne zaplakati!? Partije koje se otvoreno bore protiv države - ni u jednom drugom društvu ni sistemu ne bi smjele biti registrovane a ne da budu parlamentarne stranke, danas perjaniče, ugone strah i državi i građanima. Ako smo građanska država, pitam se kako je moguća ovolika vlast neprijatelja državi? Kako je moguće da u višepartijskom sistemu i jasnom većinom u Parlamentu, vlada tetor manjine nad većinom i cijelim državnim aparatom. Da li je Ivica danas priključio Crnu Goru na APARATE!? Možda smo i umrli no ne znamo? Dakle, PARTOTOKRATIJA vlada, Ustav je MRTAV, Pa da zaboravih: "Nećemo se valjda držati zakona kao pijan plota" Aferim Ivice i ostala nemudra gospodo koji imate neke poluge vlasti i pogrešno ih koristite ili nekoristite, isto nam se fata.
sloboda

07. 07. 2017 - 09:14

Crna Gora stalno pita, kad ce Katnic umjesto Stankovica
cetinje

07. 07. 2017 - 09:18

da ne budemo uvijek nepravedni prema ilegalcima koji su veoma zasluzni za nezavisnost Crne Gore, pozdravljamo amfija, meda,vojovdu i druge od javnosti sakrivene heroje, istorija ce biti nepravedna prama vama ..ali izdrzite
prestonica

07. 07. 2017 - 09:33

molim glasnogovornike dps da nam odmah objasne kako je ovo sa ivicom ,medom i flipom, genijalan drtzavnicki potez
Abu khabir muavija

07. 07. 2017 - 09:35

Odličan članak.Šta preostaje normalnom čovjeku kao sedativ nakon svakodnevne doze pravnih,političkih finansijskih i moralnih akrobacija?Samo ironija kao štit od bljutavih interpretacija i eksplikacija koje trebaju kao objasniti da su sve te akrobacije u stvari sasvim u redu.Ostaje nam samo humor satira i ironija da političkim pravnim finansijskim i moralnim akrobatama pokažemo da ih uopšte ne doživljavamo ozbiljno.Bez obzira na njihovu vlast i ovlaštenja.
Stanovicu cija sinmarioneta

07. 07. 2017 - 09:39

Stankovicu SRAM TE BILO
Treba da se zna

07. 07. 2017 - 11:21

Vojnići, koji su krenili na rušenje države, leže u zatvoru mjesecima a vojvode i komandanti i dalje slobodno rade svoj antidržavni posao uz blagoslov onih koji bi trebalo da brane Crnu Goru. ????
Žika Guslar

07. 07. 2017 - 09:47

Puštajte ljude da idu doma, i zaključajte butigu. Nije ovo za vas. Igrate se kao đeca, stvarima koje nijesu za igru.
Tesla

07. 07. 2017 - 10:25

Sve si rekao Drasko.Toliko toga nema logike da jednostavno ne shvatam cemu sve ovo.Kad df pravi cirkus zasto ostali to isto rade?
Marione

07. 07. 2017 - 10:30

Treba biti mnogo politicki nepismen pa povjerovati da je Katnic sam od sebe smislio da pritvori Medojevica, da je potpm Vujanovic nicim izazavan pozvao SDT da da uputstvo, da je saopstenje DPS samaralo Vujanovica i prijetilo SDT da ne da uputstvo, a da MIlo gali nezainteresovano u negdje u Dubai. Smijesno! ali najveci poraz medju mnogim mi je spoznaja u kakvoj drzavi zivimo jeste kada dva novinara, Vi i gospodin Sukovic zalite sto nije uhapsen jedna opozicioni politicar i potajno zelite pritvarati ljude. Treba zaista imati malo pameti pa istrpjeti ovakve anaize koje sluze samo za spinovanje i kontrolu rezimskog birackog tijela. Bjezati odavdej!
dr

07. 07. 2017 - 10:34

Neko ko drži do sebe, svoga obraza i čojstva, pokupio bi "prnje" poslije svega ovoga, i raftingovao se što dalje...
Ceca

07. 07. 2017 - 10:44

Vlast je juce predala vlast i institucije onima koji je ruse. Ako nijesu svjesni danas bice sjutra. Tuga i sramota.
tako to radi DF

07. 07. 2017 - 11:34

U jednom, za Jugoslaviju teškom vremenu pjevali smo " Druže Tito daj nam puške, Fašisti su digli njuške". Evo , sad poslije 70 godine Fašisti otvoreno jurišaju na Crnui Goru. Ne damo je naša draga domovino.
puske za njuske

07. 07. 2017 - 12:42

Obrnuto je . Danasnja CG lici po svemu na onu iz vremena okupacije fasiticke Italije .Apsolutno iste face su digle glavu i velicaju se isti " junaci" koji su likvidirani kao narodni neprijatelji od Titovih pusaka.
beautiful Montenegro

08. 07. 2017 - 02:50

Nadoći će ti rušioci, ne brigajte...ako ih ne istrijebi vlast, narod će ih dočekati, jer ovo ovako ne može dugo. No, još malo sačekajmo da vidimo đe je kec.. Nije Crna Gora babovina samo pojedinaca NO CIJELOG NARODA, ONOGA DIJELA KOJI JE NIKAD NEĆE PRODATI, JER NEMA TE CIJENE KOJA MOŽE KUPITI KOSTI NAŠIH HRABRIH PREDAKA. KO SMO MI DA IH PRODAJEMO?
arkan

07. 07. 2017 - 11:41

Pa to i jeste cilj srusiti korumpiranu vlast koja je privatizovala drzavu i institucije i koristi ih protiv naroda i onih koji bi da je smijene . Posle toga treba napraviti demokratsku drzavu i i nezavisne institucije koje rade u skladu sa zakonom i gdje nema povlastenih.
Stručnjaku Arkane

07. 07. 2017 - 14:04

E za tu demokratiju je Arkan sinonim. Milsim za klanje nejači.
Mожет все

07. 07. 2017 - 11:33

nakon svega, činjenica je da je autoritet i legitimitet kao i svrha postojanja Tužilaštva kao institucije, njenih najviših predstavnika, ustavne jednakosti građana pred zakonom i pravdom, i države uopšte, ozbiljno doveden u pitanje ovakvim "obavezujućim uputstvima" za optužene odnosno okrivljene za neke od najtežih krivičnih djela u našem zakonodavstvu. Konstantno povlačenje državnih organa i institucija zaduženih za bezbjednost građana i stabilnost sistema i države, prevenciju, hapšenje, kažnjavanje i privođenja pravdi počinilaca krivičnih djela i prekršaja dovedena je u pitanje. Sirotinja, odnosno, neprivilegovani i nezaštićeni građani koji nisu u stanju da na vrijeme vrše otplate kredita, plaćaju poreze i račune, uredno i veoma efikasno se opominju, beskompromisno sankcionišu i dobijaju pozive za izvršnje zatvorske kazne. Privilegovana kasta sa poslaničkim imunitetima i visokim zaradama i privilegijama, otvoreno saradjuje sa "elementom inostranosti" na rušenju države...
Д Ф

07. 07. 2017 - 11:50

Za nas iz DF-a Ustav, zakoni, institucije …ne važe, možemo da radimo šta hoćemo, otvoreno saradjujemo sa “elementom inostranosti” i rušimo državu, peremo strani novac i finansiramo sve to, terorizam, planiramo nasilnu smjenu vlasti, atentate, pozivamo na rat, bune i nasilje, tučemo kolege poslanike, prijetimo, psujemo, galamimo, vrijeđamo… I još primamo od DRŽAVE visoke plate za sve to ! Ako nas otkriju zovemo popa, predsjednika države, zatvorimo se u Skupštinu … i čekamo “obavezujuće uputstvo” !
Gost

07. 07. 2017 - 12:09

Dobra argumentacija komentara. Predsjednik države saopštava svoju odluku o oslobađanju osumnjičenih i daje nalog vrhovnom tužiocu što da radi. Znamo već u kakvim zemljama je ovako nešto moguće. Sa stanovišta građanske države, svi moraju podnijeti ostavke, bilo zbog neznanja, bilo zbog nasilja, bilo zbog poslušnost.
Odgovogr Gostu

07. 07. 2017 - 15:28

Gost na komentar DF je sve rekao. Hitno pokrenuti procedure smjene VDT i šefa države. Igubili su povjerenje građana.
Tipična priča..

07. 07. 2017 - 12:58

... za neokomuniste i neokomunizam. Uzročnici najvećeg dijela sadašnjih i prošlih nesreća, ponovo nude analize i "puteve spasa". A sve najmanje što treba da urade - jeste da makar zaćute.
Prust

07. 07. 2017 - 13:22

Drasko znate da ovo nije doslo od SDT/VDT-a tek tako vec smo posmatrani od strane mnostvo ambasada.Potreban je samo jedan telefonski poziv od odredjene ambasade i to je to.Mi Crnogorci smo ocekivali vise posto smo ocevidci urusavanje drzave,ali u ovom trenutku i ne treba mnogo talasati jer smo posmatrani i da neko kontrolise situaciju,a nadamo se da ce pravda pobijediti!!!!!
ima dana

07. 07. 2017 - 14:18

Bijo ja jednom u kafanu "Tri sesira " na Skadarliju kad ono konobari svi izPljevalja bog te molovao . Ne sjetig se onda da pitam za Mikaila zna li ga ko i dolazi li da popije po koji spricer uz zvuke starogradske muzke.
[email protected]

07. 07. 2017 - 14:29

Pod hitno treba pokrenuti proceduru smjene VDT Ivece Stankovića. Izgubio je povjerenje velike većine građana. Što prije to bolje.
GROF

07. 07. 2017 - 14:37

Svaka cast g-dine Đuranoviću!!! Nadam se da ovim svojim djelima, Vujanović i Stanković su pokazali,čitavoj Crnoj Gori kako se prijetnjama i pritiscima postiže željeni cilj! Zato glasajte Medojevića,Mandića,Bečića Krivokapića,Abazovića i sve slične njima,ne bi li što brže ostali bez Crne Gore!!! U pamet se crnogorci,možete da ne volite DPS i Đukanovića,ali jedino sa njima je Crna Gora naša država!! Ne dajte da je zbog ovakvih,ponovo izgubimo!!!
Drzimo prioritete

07. 07. 2017 - 14:45

Mislim da je ovaj clanak pretjeran u ovom momentu. Da vidimo najprije ono najvaznije - tok I ishod sudjenja kriminalcima iz DF-a
Đedo

07. 07. 2017 - 15:17

Poslije rata, negdje do 60-tih godina, oficiri se nijesu mogli ženiti iz četničkih porodica. To je bilo vrijeme kad se znala čuvati država. Popovi se nijesu smjeli pojaviti ni iz mišje rupe, a sad su jurnuli na osvetu i na rušenje Crne Gore. U PAMET SE BRAĆO CRNOGORCI. Da je vječna Crna Gora.
beautiful Montenegro

08. 07. 2017 - 03:01

Đedo, ZDRAVO BIO I BOG TI POMOGAO! E, OVO JE CRNOGORAC, I TO PRAVI.; U PAMET SE BRAĆO CRNOGORCI. Da je vječna Crna Gora. AMIN!
Tara

07. 07. 2017 - 15:18

gospod.Djuranovic je po kratkom postupku opisao pravo stanje stvari.. Drugo,Sta da radimo sa Stankovicem.koji podrzava velikosrpstvo (na kriminalni nacin)u CG?? Moze li se Stankovic optuziti....!!
Nece da se zamjere covjeku!

07. 07. 2017 - 19:37

Tara, u normalnoj drzavi (cak u i Srbiji) bi ekspresno bila sprovedena procedura za smjenu Stankovica kad bi radio ovo sto radi u CG, ali u CG nema ko, jer se ovdje vise vodi racuna o nasoj gluposti "da se ne zamjeri" covjeku!
27806

07. 07. 2017 - 15:45

Što ste se uzrujali??? Sve bi vi odma u aps, bez suđenja?? Pa nije ovo 1948god.kad su komunjare radile šta su htjele.Imamo sudove koji će da utvrde jel neko kriv ili ne...
Svaka čast Đuranoviću

07. 07. 2017 - 16:57

Sve si istinu rekao, bravooo......
Milijana

07. 07. 2017 - 20:54

Ozbiljno, temeljito, dosljedno
Pg

07. 07. 2017 - 23:30

Pricam sa nekim posrbicama u Podgoricu oni su ubijedjeni da je slucaj drzavni udar u reziji Evropske Unije .Prvo su pricali da od toga nema nista a sad pricaju da je u to upetljana Evropa .Pa sad vidjite kako Im je razmisljanje.
danilo s.

08. 07. 2017 - 10:41

#1 - Nije neocekivno - posebno poslije “poslanice” Presjednika Vujanovica - a ipak boli? No, ako pokusamo da sagledamo ove dogadjaje sa vedrije strane, mogli bi zakljuciti da je CG ponovo teokratija? Ne samo zato sto mitropolit Amfilohije nezakonito glumi - i to lose, - sv. Petra (kako su mu samo ponizno DF-ovce ljubili ruke?) – vec sto nasa drzava (institucije vlasti) skruseno, po ucenju Isusovom, okrece drugi obraz” - dok je nasilnicki bestidno samaraju razni desperadosi iz DF-a. Ali, bogumi, i “demokrate” iz ostataka opozicije, korumpirani i umisljeni novinarcici i vecina NVO? CG je, takodje, zemlja “obrnute demokratije”? U njoj svi najnizi primjerci ljudskog roda - nepriatelji i mrzitelji CG - smatraju da treba da imaju ista - prava - cak i vise - od istinskih patriota? Izmedju ostalih, i pravo na unistenje nase slobode? I, izgleda, ocekuju da cemo im mirno ispuniti zelje?
danilo s.

08. 07. 2017 - 10:44

#2 - Lideri DF kazu da se bore za Crnu Goru. I tvrde da su oni izvorni Crnogorci - a da smo mi, “Montenegrini” (bivsi “Dukljani”- dok im nije zatreba posrbljeni Sv. Jovan Vladimir?) – “ono iz debelog crijeva Djilasa i Kominterne”? Sto reci na ovaj ruzni, vulgarni - i antiustavni - rasizam, sem zakljuciti da je “DF patriotizam”, po svemu sudeci, zaista postao – “posljednje utociste hulja”? Opozicija je osvojila sve – sem vlast? Drsko, i na prevaru, zauzeli su javni servis, i, uz vec osvojene TV (Vijesti), medije I NVO, nama Crnogorcima (pre)ostao je samo “la vie en rose” ("zivot u ruzicastom") – TV Pink? I nada u bolju CG? Jer, alternativa je jasna - “veljesrpstvo sa klero-fasistickim licem”? P.S. Sada je red da - najzad - "cujemo i drugu stranu" - g. Katnica (SDT) i visi sud.
[email protected]

08. 07. 2017 - 17:05

Sveti Petar cetinjski je pisao Poslanice za dobro Crne Gore, a ova poslanica Fićova je za dobro izdajnika Crne Gore. "Treba ih spasiti zaslužene kazne"- Da je vječna Crna Gora.
Novi komentar