Nuhodžić i Stojanović u posjeti opštinama Berane, Petnjica i Gusinje

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović boravili su danas u posjeti Centru bezbjednosti Berane i opštinama Berane, Petnjica i Gusinje.
Objavljeno: 11. 07. 2017 - 17:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tokom sastanka sa načelnikom CB Berane Velimirom Furtulom i njegovim saradnicima, razgovarano je o postignutim rezultatima i izazovima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu, uz konstataciju da je stanje javnog reda i mira na području opština za koje je ovaj centar bezbjednosti nadležan stabilno. Govoreći o prioritetima, ministar Nuhodžić i direktor Stojanović su naglasili neophodnost intenziviranja operativnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv prekograničnog i organizovanog kriminala.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti sa aktivnostima na unaprjeđenju kadrovskih kapaciteta, poboljšanju uslova rada i tehničke opremljenosti - kazao je Nuhodžić.

Zaključeno je da treba pojačati preventivne mjere i radnje iz oblasti suzbijanja kriminaliteta na terenu, među kojima su kontrole lica, vozila i objekata

Radna posjeta je nastavljena susretom ministra Nuhodžića i direktora Stojanovića sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem, predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem i predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić.

- Ministar Nuhodžić je saopštio da je Vlada u kontinuitetu posvećena daljem razvoju sjevernog regiona naše države. U tom kontekstu, naveo da podržava opredjeljenje ovih opština da, koristeći vlastite potencijale, obezbijede viši nivo ekonomskog i društvenog napretka. Predstavnici lokalnih uprava su upoznali ministra Nuhodžića sa aktuelnim projektima i razvojnim planovima, posebno ukazujući na značaj aktivnosti koje su usmjerene na prekograničnu saradnju. Takođe, izrazili su očekivanje da će izvršna vlast nastaviti da pruža pomoć u projektima putne infrastrukture i valorizacije turističkih resursa. Nadalje, akcentovali su da opštinski organi ostvaruju kvalitetnu i profesionalnu saradnju sa lokalnom policijom. S tim u vezi, Nuhodžić je istakao spremnost Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova da, u partnerstvu sa lokalnim administracijama, realizuju sve što je neophodno za osiguranje bezbjednosti, kvalitetnog javnog reda i mira i bolji i kvalitetniji život građana - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom boravka u Petnjici, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović su obišli zgradu Stanice policije u kojoj je smještena i Filijala za građanska stanja i lične isprave. Obilazeći nove prostorije, ministar je kazao da su na ovaj način obezbijeđeni bolji uslovi za ostvarivanje prava i obaveza građana Petnjice, te da je potreba za otvaranjem Filjale nastala sa ciljem da Ministarstvo unutrašnjih poslova bude dobar servis građanima. U nastavku, ministar Nuhodžić je predao opštini Petnjica na upotrebu specijalizovano vatrogasno – spasilačko vozilo UNIMOG, kao znak podrške Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova, u cilju stvaranja kvalitetne Službe zaštite i spašavanja, kao bitnog segmenta u zaštiti ljudi i njihove imovine.

Prilikom posjete opštini Gusinje, ministar Nuhodžić i predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić zajedno su obišli postojeći objekat Stanice policije i Filijale za građanska stanja, za čiju rekonstrukciju su opredijeljena sredstva iz budžeta.

Komentari: 0

Novi komentar