Misteriozan život bivše Putinove supruge: Nakon 30 godina braka pronašla 20 godina mlađeg

O privatnom životu ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji spada među najmoćnije političare na svijetu i one koji najviše ulijevaju strah, malo se zna. Još manje se zna o njegovoj bivšoj supruzi Ljudmili, s kojom je gotovo 30 godina bio u braku.
Objavljeno: 14. 07. 2017 - 09:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

U junu 2013. saopštili su da su se razveli, a 2016. objavljena je vijest da se Ljudmila ponovo udala i zvanično promijenila prezime.

Ljudmila i dvije kćerke iz braka s Putinom drže se daleko od očiju javnosti, a ovo su poznate informacije o životu bivše supruge ruskog predsjednika.

Prije nego se 1983. udala za Putina, Ljudmila je radila kao stjuardesa u ruskoj avio-kompaniji "Aeroflot". Tečno govori francuski, njemački i španski jezik.

Upoznao ih je zajednički prijatelj u njihovom rodnom Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu. Bilo je to početkom 1980-tih godina.

Ljudmila i Putin imaju dvije ćerke: Mariju i Katarinu, rođene 1984., odnosno 1985. godine. Roditelji su ih sklanjali od javnosti i čak su studirale pod lažnim imenima.

Putin je osamdesetih godina radio u KGB-u, sve dok se zajedno sa suprugom nije vratio u Sankt Peterburg i počeo da radi za Vladu.

"Reuters" je pisao o tome da je Ljudmila imala vlastitih ambicija, ali da ju je Putin držao daleko od svjetlosti reflektora.

- Smatrao je da supruga treba da bude skromna i da ne treba da se ističe - rekao je anonimni izvor za agenciju, koja je izvještavala i o tome da Ljudmili nije naročito prijala uloga ruske prve dame.

Godine 2013., ruski modni kreator Slava Zajcev ispričao je za “Reuters”: "Pričala mi je da ne voli mnogo da putuje, niti da bude izložena javnosti. Bila je nespremna za ulogu supruge predsjednika".

Par je objavio razvod u pauzi baleta “Esmeralda”, u produkciji Državnog kremaljskog teatra, 2013. godine.

- Naš brak je okončan zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir Vladimirovič je potpuno utonuo u svoj posao. Djeca su nam porasla... A ja zaista ne volim publicitet - rekla je tada Ljudmila.

U tom duhu je nastavila da živi, a neki ruski mediji su čak pisali da je otišla u manastir.

Godine 2016. objavljeno je da se ponovo udala - ovog puta za skoro 20 godina mlađeg Arthura Očeretnog, direktora neprofitne organizacije Centar za razvoj međuljudskih odnosa.

Nedavno je osvanula i vijest da su kupili vilu u Francuskoj za 7,46 miliona dolara.

59685e5c-babc-4f74-9fa8-4c9

 

Komentari: 2

Zaradio Artur

14. 07. 2017 - 10:53

meleone od neprofitne organizacije, ili je nešto drugo u pitanju.
ne brini

14. 07. 2017 - 12:33

Placa mama Arturu za svaku turu. Samo da ne postane drzak i alav inace bice pojeden kao trut.
Novi komentar