Pjevač Jamiroquaia prodaje Lanciu Deltu Integrale

Pjevač grupe Jamiroquai Jay Kay poznat je automoto svijetu kao veoma pasionirani kolekcionar automobila. Njegova lična kolekcija uključuje brojna vozila, a što se italijanskih ikona tiče, osim Kermit Green Ferrari LaFerrari, tu je i jedna iz neke druge ere - Lancia Delta Integrale Evo II.
Objavljeno: 16. 07. 2017 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Napravljen u Italiji 1994. godine, ovaj model Integrale uvežen je u Veliku Britaniju nekih šest ljeta kasnije, a završio je u posjedu ovog britanskog pjevača i tekstopisca 2009.

Jay Kay je održavao automobil od tada u idealnom stanju i kasnije iste godine morao ga je poslati specijalisti kompanije Lancia na reparaciju motora nakon jednog kvara. Radovi su uključili ojačavanje klipova i promjenu ležajeva, poliranje koljenastog vratila i glave cilindara.

Uprkos investiranju više do 8.000 funti u usavršavanje i popravku motora, Jay Kay sada ipak želi da se odvoji od svog Delta Integrale modela. Za pronalaženje novog doma automobilu zadužena je kuća Silverstone Auctions, koja ga je listovala na aukciji koja će biti održana 29-30. jula, a očekuje se da će promijeniti ruku za cifru između 30 i 35.000 funti.

(Autoexclusive)

Komentari: 0

Novi komentar