Marunovićeva "Mirsada" premijerno u CNP-u

Dokumentarni film „Mirsada“ reditelja Danila Marunovića biće večeras premijerno prikazan na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 21 čas.
Objavljeno: 18. 07. 2017 - 14:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u najavi ovog događaja, „Mirsada“ prikazuje dramatične životne okolnosti mlade romkinje, koja od treće godine prosi na ulicama Podgorice.

- Film preko dirljivih i emotivnih ličnih sudbina romske đece komentariše fenomen opstanka romske kulture i načina života u modernom vremenu. Glavna junjakinja već godinama prosi na ulicama Podgorice, i u društvu njene najbolje prijateljice Lare, gradske transseksualne prostitutke, započinje novi život i polako korača u svijet odraslih – siže je ovog filma.

Film „Mirsada“ nastao je u produkciji Koala Production, uz podršku Ambasade SAD, Ministarstva kulture i Fondacije „Petrović Njegoš“.

Komentari: 3

Radoje

19. 07. 2017 - 07:47

Vece razocarenja. Prvo su nas nagurali u foaje sa zatvorenim vratima sale kako bi nas slikavali u gomili i tako jedno pola sata bez rashladnih uredjaja bili u goloj vodi. U sali mnogo bezveznih govora a tokom prikazivanja filma vise su se culi mobilni, kamere i sms poruke no poruke sa filma. Nevjerovatna nekultura. Sam film je jedno veliko razocarenje. Mirsada sama za sebe interesantan lik ali produkcija i montaza ocajna. Nit je film niti dokumentarac. Sta je pisac htjeo da kaze???
Dejan

19. 07. 2017 - 11:49

Slažem se potpuno. Film je veliko razočaranje, užas!
AnaMarija

22. 07. 2017 - 03:55

Kako volim ove hejterske komentare da citam, pa ja placem majke mi! Radoje, pa ti bre moras da pises za Holivid reporter, kritika ti se znasniva na aktivnosti znojnih zlezda u toku projekcije filma, dok su te "slikavali" u holu, stvarno??! Ja umirem od smeha
Novi komentar