Makedonija može u NATO kad riješi problem sa imenom

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Ildem Tačan rekao je da će NATO dostaviti pozivnicu za članstvo Makedoniji odmah nakon što riješi problem sa imenom.
Objavljeno: 20. 07. 2017 - 22:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tačan je poručio Makedoniji da bude realna u svojim očekivanjima u vezi sa članstvom u NATO. Tačan, koji je u Skoplju učestvovao u debati u organizaciji Evroatlantskog savjeta Makedonije, podsjetio je da i dalje važi odluka sa samita u Bukureštu 2008. godine, kada je Grčka zbog problema sa imenom blokirala prijem.

Kako javljaju agencije, on je naglasio da odluku o članstvu donose sve članice NATO, a njih 29, konsenzusom. Visoki zvaničnik NATO pozdravio je reformski pristup nove makedonske Vlade i ohrabrio je u realizaciji reformi koji slijede, posebno u jačanju demokratskih institucija, vladavini prava i organizovanju sistema odbrane i bezbjednosti.

Komentari: 1

Bravo

21. 07. 2017 - 00:36

Sasvim izvjesno Makedonija je u NATO 2018-te ili 19-te. Koliko vidim mnogi iu Srbiji se preispituju da li im je put ispravan. Nije lagodno ostati pod Putinovom shapom ni za Bjelorusiju a ne za Srbiju
Novi komentar