Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, boravila je danas u posjeti opštinama sjevernog regiona, tokom koje je imala sastanke sa predsjednicima opštine Plav i Petnjica i predsjednicom opštine Gusinje i prisustvovala proslavi Dana opštine Berane.
Objavljeno: 21. 07. 2017 - 18:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tema razgovora sa svim sagovornicima su bile dinamika i planovi procesa reforme javne uprave, sa fokusom na ulogu jedinica lokalnih samouprava, potencijalna saradnja pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i ključni razvojni projekti opština. Ministarka Pribilović je kazala da će novi Zakon o lokalnoj samoupravi biti u funkciji reforme javne uprave, kojom, između ostalog, stvaramo optimalan okvir za funkcionisanje i dalji ekonomski razvoj lokalnih samouprava. 

Na sastanku sa predsjednikom opštinom Petnjica, Samirom Agovićem, razgovarano je o rezultatima i dostignućima opštine Petnjica postignutim u prethodne tri godine od formiranja. Adrović je ministarku Pribilović upoznao da su u prethodnom periodu uspostavljene lokalne službe, sa optimalnim brojem zaposlenih, te da je obezbijeđeno njihovo redovno funkcionisanje, kao i da su započeti brojni projekti koji imaju za cilj unapređenje standarda građana. Ministarka Pribilović je pohvalila napore opštine Petnjica na planu daljeg razvoja, te izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i obećala pomoć u procesu zaokruživanja svih neophodnih servisa za potpuno funkcionisanje opštinskih službi.

Tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plav, Orhanom Šahmanovićem, razgovarano je o funkcionisanju ove opštine, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvima i Vladom Crne Gore. Pribilović je čestitala Dan opštine Plav i istakla da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju i uspostavljanju svih neophodnih servisa za građane, te valorizaciji kulturnih i prirodnih resursa opštine. Šahmanović je ministarku upoznao sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Gusinje, Anelom Čekić, bilo je riječi o aktuelnoj situaciju u pogledu ispunjavanja zacrtanih planova razvoja. Predsjednica opštine je upoznala ministarku sa stanjem javnih finansija, te ključnim izazovima u realizaciji strateških razvojnih projekta. Ministarka Pribilović je pozdravila napore koje opštinsko rukovodstvo preduzima na planu stabilnog funkcionisanja ove lokalne samouprave.

Posjeta opštinama Petnjica, Plav i Gusinje realizuje se u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Komentari: 4

Dobro je što je ministrica..

21. 07. 2017 - 19:16

..stigla do Petnjice-predizbore-dako spoji izbore u Petnjicu i bora mi biće ih i u Budvu-pa da dvije najperspektivnije naše opštine-se ujedine spajajući planiski i primorski turistički potencijal via Majina-Brajića-Čeva--Zagarača-Zagrede katunske nahije-Petnjice...? Smiješano najslađe se pije...?
Zbunjen

21. 07. 2017 - 21:26

Odgovorio bib ti kad bi znao sto si htio da kazes!?
Momčilo,Pljevlja

22. 07. 2017 - 09:07

"Zbunjeni", nemoj da zbunjuješ Jola, nije ni njemu lako. Jole je naš čoek. Eto tako kad dođe iz poššete svog prijatelja Laze Lazarevića iz Biograda...malo je drčan.
"ZBUNJEN,ZBUNJENI.."

23. 07. 2017 - 10:51

...a nasađen-i,...po jevropskim snadardima..u ofsjadu-kak vele Hrvati u "zaleđu"...?
Novi komentar