Medojević: Đukanović javno ponizio Markovića u Petnjici

Koliki je haos u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i koliko je daleko otišao sukob Mila Đukanovića i Milana Roćena sa jedne, i Duška Markovića i Mojkovčana s druge strane, najbolje je pokazala jučerašnja dupla proslava u Petnjici. Protokol koji je bio pripremljen za premijera Markovića bez njegovog znanja preoteli su Đukanović i Roćen, koji su se na proslavi u Petnjici pojavili dva sata prije premijera, saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.
Objavljeno: 01. 08. 2017 - 11:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema njegovim riječima, „koliko su "dobri" odnosi između Đukanovića i Markovića i kakvo je "jedinstvo" u DPS-u, najbolje govori činjenica da je premijer u automobilu saznao da je državna proslava već završena i da su to umjesto njega odradili predsjednik Košarkaškog saveza i ruski agent u penziji.“

- Ovo je već drugo javno ponižavanje Markovića od strane Đukanovića. Prvo je bilo kada se Đukanović mimo protokola i suprotno Poslovniku parlamenta pojavio na sjednici Skupštine na Cetinju kada se glasalo o ulasku Crne Gore u NATO. Đukanović se pojavio i preuzeo šou Markoviću – kaže Medojević.

Đukanović, prema riječima funkionera DF-a, želi sukobe u Crnoj Gori kako bi pokušao da ubjedi moćne zapadne države da im je još potreban.

- On nikako da prihvati da je ulaskom u NATO prestala potreba za njim i da oni sada žele da u Crnoj Gori vide politički dijalog i rješenje krize mirnim sredstvima. Đukanović je postao prijetnja stabilnosti zemlje i on je prvo krenuo da povrati izgubljenu kontrolu nad izvršnom vlašću i u DPS-u – naglašava Medojević.

On tvrdi da će Marković biti ohrabren od zapadnih sila da preuzme kontrolu nad DPS-om i da otvori dijalog sa opozicijom o mirnom rešenju krize. Zvanični susret sa američkim potpredsjednikom Majkom Pensom će, smatra Medojević, biti snažna poruka Đukanoviću da SAD podržavaju Markovića i da od njega očekuju rešenje krize, perstanak progona opozicije i normalizaciju prilika u zemlji.

- Ako Marković bude oklijevao da uradi neophodne rezove i ne isntitcionalizuje otpor Đukanoviuću u DPS-u, Vladi i ANB-u, sasvim sigurno će proći kao Igor Lukšić, koji je elegantno i jeftino eliminisan aferom "Listing". Svi sada možemo vidjeti koliko je DPS "jedinstven" i koliko sam ja dobro infromisan o dešavanjima u DPS-u i koliko sam bio u pravu – poručio je Medojević.

Komentari: 17

nenad mne

01. 08. 2017 - 12:00

Za sve je dobro informisan,liše DF-a?
@

01. 08. 2017 - 15:56

On nema nikakvu ideju kako da srusi vlast a i da je srusi ne zna sto bi radio.Svo njegovo politicko i opoziciono djelovanje je da se posvadjaju u DPSu pa da ga Merkelova Putin Kadirov Dodik ili neko strani namjesti za sefa sale.Ni na kraj pameti mu vise nije da gradjani CG glasaju za njega.ZALOSNO
Sovereign

01. 08. 2017 - 20:00

Ко не зна да чита али има очи у Петњици је видио све ово што овај црногорац прича. Сад да ли то прича овај црногорац или било ко од вас дукљанских фанатика, све једно је . Мој респект иде само Ранку Кривокапићу. Њега је изгледа погодила митрополитова констатација, па се рапидно поправио у задње вријеме.
Nikola M.

01. 08. 2017 - 12:09

Ima nešto ali si ga i napumpao burazeru. A i ti si se debelo napumpao, moraš da smanjiš ljeb inače ćeš pući čovječe.
boki

01. 08. 2017 - 13:49

Svi koji su iole upoznati sa scenom znaju da daleko od toga da cvjetaju ruže u dps. Velike se borbe vode na svim poljima. Šta će sve biti od ovoga, vidjećemo. E sad za ovo konkretno iz ovog teksta ne znam da li je istina, ali da će biti nekih žestokih potresa među njima, mislim da će biti.
Mihailo,Bgd

01. 08. 2017 - 12:55

U SKUPŠTINI CG MEDA DOBRO PLAĆAJU građani CG za najlakši i najnečastniji posao na svijetu.. MEDO hoda, njiška i bulazni-mlatislama.. NO ZBOG ČEGA CRNOGORSKI MEDIJI PRRENOSE čak i KAŠALJ, OVE POLITIČKE ALAPAČE? Da li ova hodajuća bjelosvetska štetočina bilo kome koristi..on je BEZ STAVA ,,ni moralnog ni političkog, Kao da je na njega mislio Mozil kada je pisao Čovjek bez osobina,Medove poruke su vjetar sa deponije...prosto - MENTALNI ZAGĐIVAČ..
Niki

01. 08. 2017 - 16:10

Probaj makar jednom reć nešto pametno i argumentovano ili ćeš doživotno ostat alapača koja samo zna pljuvat po ljudima koji drugčije misle?
Wilkins

01. 08. 2017 - 13:11

MOŽDA može Marković da ponizi Đukanovića, možda i obrnuto, ali da neko PONIZI samog sebe kao ti Medo, to još nijesmo viđeli u Crnoj Gori.
Bez obraza

01. 08. 2017 - 13:12

Slusajte malog pakosnog spletkarosa i to nakon sramotne uloge izdajnika i svercera
-

01. 08. 2017 - 13:13

Vodjstvo DF tezi 1 tonu
Torokusa

01. 08. 2017 - 13:14

"Torokusa" na uličnoj razini.
Okica

01. 08. 2017 - 14:00

Ovaj kao da je iz Glavnog odborsa DPS-a . Samo o njima priča.., kao da nema svoje "sičije"...
goga

01. 08. 2017 - 14:08

Zatvori te ga više........ Nisam za hapšenja ali od ovog ludaka više ne znamo šta je laž a šta istina
Kapetan

01. 08. 2017 - 14:24

Medojević - Baron cg političke scene :)))))))))))))))
A uuuu.

01. 08. 2017 - 14:33

Kako ne sve ce ti verujemo ka do sada??? Potrosen si medo. I ovi su ali su od jacek materijala .
Ja pa Ja

01. 08. 2017 - 15:11

Ti si Medojeviću poša pa pa....šteta!
Tara

01. 08. 2017 - 18:04

Medojevic je jedan mizerni covjek. On treba da odgovara pred zakonom pravde..da dokaze jel je kriminalac ili ne. Drugo,g-Djukanovic je pobijedio na izbore ..pa je tu pobjedu ustupio Markovicu...zato sto su mu cetnici (kao Medojevic)i rusi prijetili smrcu!
Novi komentar