Google snima sve što ste ga "pitali"

Poznato je da Google pamti sve što smo ikad pretražili na njegovim stranicama, ali možda niste znali da internet gigant snima i bilježi svaki upit koji mu postavite glasovnim putem preko svog Android uređaja.
Objavljeno: 01. 08. 2017 - 17:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema pisanju britanskog "Guardiana", ukoliko koristite opciju za izdavanje glasovnih komandi na telefonu, sve što ste ikad rekli sačuvano je na nekom od Google servera.

Korisnicima Android telefona na raspolaganju je i "Ok Google" opcija, koja je u suštini sistem za prepoznavanje glasa i izvršavanje naredbi.

Ako odete na stranicu "www.myactivity.google.com" i ulogujete se sa svojim Google nalogom, moći ćete da vidite i preslušate sve svoje dosadašnje glasovne pretrage.

Kako biste to uradili, kliknite na "Filtriraj po datumu i proizvodu", a potom izaberite "Glas i audio". Sve glasovne pretrage moguće je obrisati tako što ćete kliknuti na tri vertikalno postavljene tačke i izabrati opciju "Izbriši", piše "Telegraf.rs".

Ako ne želite da se vaše pretrage snimaju, nemojte koristiti glasovno pretraživanje. Iako se iz Googlea nijesu oglašavali o razlozima snimanja, oni to vjerovatno čine kako bi bolje razvili sistem glasovnog pretraživanja.

Komentari: 0

Novi komentar