Na prodaju Lamborghini Diablo GTR

Devetnaesti, od svega 30 proizvedenih GTR modela, Lamborghini Diablo iza sebe ima bogatu trkačku karijeru, a na predstojećem Pebble Beach Concours d’Elegance biće na aukcijskoj prodaji, gdje se očekuje da donese preko pola miliona dolara.
Objavljeno: 01. 08. 2017 - 19:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kažu da su egzotični automobili baš kao i vino – što vrijeme više prolazi, to su cjenjeniji i više dobijaju na svojoj vrijednosti. A ako je, kojim slučajem, u pitanju primjerak iz limitirane serije, u kojoj je proizvedeno svega 30 automobila, tada sve raste eksponencijalno!

diablo2Baš takav je i ovaj Lamborghini Diablo GTR iz 2000. godine, koji je 19. automobil u nizu od svega 30 proizvedenih GTR modela, specijalno namenjenih trkačkoj stazi. Samim tim, enterijer je zaista “spartanski” i predviđen isključivo za vozača, što se, u suštini, i očekuje od jednog “trkača”.

diablokokpitKaroserija je izrađena od ugljeničnih vlakana, dok je za “prozore”, umjesto višeslojnog stakla, korišćen Plexiglas. Iza leđa vozača nalazi se 6,0-litarski V12 “dragulj” od 590 konjskih snaga, koji je dugo vremena bio najsnažniji Lamborghinijev motor u ponudi.

diabloengine

Ovaj model, konkretno, nastupao je u Supertrophy seriji, a bio je u vlasništvu nekoliko trkačkih timova. Godine 2012. urađena je kompletna restauracija vozila na fabričke specifikacije, kada mu je vraćena i tradicionalna narandžasta boja.

Na predstojećem Pebble Beach Concours d’Elegance, ovaj model će se naći na aukciji posredstvom kuće RM Auctions, a procenjeni iznos koji bi trebalo da se dobije za ovaj Diablo GTR kreće se od 580.000 do 780.000 dolara.

(Topspeed.telegraf.rs)

Foto: RM Auctions

Komentari: 1

@

04. 08. 2017 - 16:37

MENI SE BAS SVIDJA,ALI NEMAM PARA.
Novi komentar