Objavljen javni poziv za učešće u projektu grijenja na biomasu

Ministarstvo ekonomije objavilo je javni poziv za učešće u programu Energy Wood III , koji će građanima tokom jeseni omogućiti da apliciraju za beskamatne kredite u cilju kupovine i ugradnje sistema za grijanje na biomasu (pelet/briket).
Objavljeno: 06. 08. 2017 - 10:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministarstvo je objavilo je javni poziv za distributere/instalatere i bankama da dostave pismo zainteresovanosti za učešće u ovom projektu, za koji je obezbijeđeno 50.000 eura.

''Građani će i u okviru novog projekta dobiti priliku da pod povoljnim uslovima (beskamatni krediti do 3.500 eura, sa periodom otplate do 5 godina), zamijene stare sisteme grijanja sa modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i značajno manji negativan uticaj na životnu sredinu''- saopšteno je iz MEK.

Rok za dostavu ponuda zainteresovanih distributera/instalatera u okviru javnog poziva je 6.9.2017, dok zainteresovane banke mogu poslati pismo zainteresovanosti za učešće u ovom projektu do 28.8.2017.

Projekat Energy Wood III je, kako dodaju, nastavak dva projekta koja u prethodne četiri godine realizovana uz podršku Luksemburške agencije za razvojnu saradnju i Vlade Kraljevine Norveške, a u okviru kojih je ugrađeno 775 sistema za grijanje na biomasu.

 

Komentari: 0

Novi komentar