Portal Analitika i "Nova knjiga" daruju knjige

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nastavljaju sa nagrađivanjem čitalaca. Kako biste bili u prilici da dobijete knjigu „Beskrajno more“ ili „Vrati mi se“, pažljivo pročitajte uputstva.
Objavljeno: 07. 08. 2017 - 13:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Potrebno je da u 14 časova na post vijesti o ovoj nagradnoj igri na Facebook stranici Portala Analitika, ostavite komentar u kome ćete napisati naziv knjige koju želite da dobijete. Dobitnici su samo prvi čitaoci koji se u navedenom terminu prijave za određeni naslov i njih ćemo kontaktirati putem Facebook-a.

Rik Jensi: Beskrajno more

Preživjeti prva četiri talasa bilo je gotovo nemoguće.

Sada se Kesi Salivan našla u potpuno izmijenjenom svijetu u kojem više ne postoji povjerenje među ljudima. Dok se peti talas širi Zemljom, Kesi, Ben i Rindžer su prinuđeni da se suprotstave krajnjem cilju Drugih: konačnom istrijebljenju ljudske vrste.

Kesi i njeni prijatelji još nisu spoznali ambis mračnog plana Drugih, niti su Drugi sagledali visine do kojih će se čovječanstvo uzdići u konačnom sukobu između života i smrti, nade i očaja, ljubavi i mržnje.

0708beskrajno

Gijom Muso: Vrati mi se

Itan i Selin su nekadašnji par zaprimjer. Kada Itan donese odluku da malo više pažnje posveti karijeri, Selin ga napušta.

Mnogo godina kasnije, Itan dobija pozivnicu za njeno vjenčanje. Itan je spreman da se posljednji put vidi sa njom. Na dan njenog vjenčanja Itanu se događaju nesvakidašnje stvari i svakim novim buđenjem Itan proživljava isti dan. Dan pun strepnje, nepoznatih lica, prijetnji i neočekivanih susreta. Događaji pokušavaju da sputaju Itana da dođe do Selin, ali on ne odustaje.

Na šta je sve Itan spreman kako bi došao do voljene Selin?

0708vrati

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila stotine izdanja u više od petnaest različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu republike u Podgorici.

Objavljivanje i novi prevodi klasika svjetske književnosti uvijek predstavljaju važan kulturni događaj. Među izdanjima Nove knjige nalazi se impoznatan broj ključnih romana koji su obilježili cjelokupno književno stvaralaštvo. Među njima su i najznačajnija djela Dostojevskog, Kafke, Džojsa, Servantesa, Tolstoja, Mana, Stendala, Foknera, Vajlda, Kamija, Novalisa, zatim Harper Li, Umberta Eka, te latinoameričkih pisaca poput Vargasa Ljose, Garsije Markesa i Kortasara...

Djelatnost Nove knjige ne podrazumijeva isključivo izdavaštvo. Može se slobodno reći da je suštinski vezana uz fenomene knjige i književnosti u gotovo svim aspektima tih riječi. U tom smislu, takođe organizuje brojne književne programe, predstavljanje značajnih imena svjetske književnosti, predavanja i tribine sa najznačajnijim književnim kritičarima i profesorima sa eminentnih univerziteta.

Nova knjiga je organizator Zimskog salona knjiga u Podgorici, kao i brojnih drugih književnih i kulturnih manifestacija. Široj javnosti svakako je poznata i kao saorganizator jedne od najposjećenijih kulturnih manifestacija u Crnoj Gori, Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga koji se u kontinuitetu održava već više od decenije, te privlači najznačajnije pisce, autore i urednike izdavačkih kuća iz zemlje i regiona. Do sada je domaćoj publici omogućila susret sa skoro svim najvažnijim regionalnim autorima, kao i planetarno poznatim imenima poput nobelovca Marija Vargasa Ljose, Tonija Parsonsa, Tarika Alija, Ljudmile Petruševske, Klaudija Magrisa.

Sva izdanja Nove knjige i većinu knjiga ostalih izdavača mogu se naći i poručiti preko zvaničnog sajta izdavača: www.novaknjiga.com.

Komentari: 0

Novi komentar