Arapima oduzeta parcela i knjižena na državu

Kompaniji Katari Diar oduzeta je parcela od 40.000 kvadrata u uvali Pržna i uknjižena na državu Crnu Goru, zbog čega najavljuju da će otići iz naše zemlje, rečeno je Pobjedi iz izvora bliskih menadžmentu ove kompanije.
Objavljeno: 08. 08. 2017 - 06:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izgradnja turističkog kompleksa u uvali Pržna, na lokaciji nekadašnjeg hotela „Plavi horizont“, dovedena je u pitanje jer je ta parcela upisana kao svojina države, data opštini Tivat na raspolaganje, a kompaniji „Primorje“ Hotels & Restaurants na korišćenje.

- Kompanija je spornu parcelu kupila početkom 2014. godine za 1,4 miliona eura, što je ovjereno kupoprodajnim ugovorom kod notara i tada utvrđeno da nema nikakvih tereta i ograničenja. Pravosnažnim rješenjem Uprave za nekretnine od aprila 2014. godine, Katari Diar postaje isključivi vlasnik i to rješenje je i dalje pravosnažno. Bez preinačenja rješenja ili sudskog postupka, odnosno bez obeštećenja se ne može vlasniku oduzeti nepokretnost – navodi izvor Pobjede, koji tvdi da rješenje nije ni mijenjano, ni ukidano, niti se tim povodom vodio bilo kakav vanredni postupak.

Kompanija Katari Diar se zbog toga, kako se navodi nezvanično, sprema da napusti Crnu Goru. Novonastala situacija je, po riječima izvora Pobjede, dovela do odlaganja početka gradnje najavljene za ovu godinu, te poljuljala povjerenje menadžmenta u pravni sistem i rad nadležnih institucija u Crnoj Gori. Prema informacijama Pobjede, Katari Diar je ovim povodom uputio pismo Ministarstvu turizma i održivog razvoja. Hotelsko-turističko preduzeće Primorje prodalo je 2010. godine kompaniji Katari Diar kompleks „Plavi horizont“ za 24 miliona dolara, a novi vlasnik je tada najavio da će uložiti 300 miliona eura u ekskluzivne turističke sadržaje. Nakon rušenja hotela „Plavi horizont“ nije počela gradnja novog, jer su se morali rješavati imovinsko-pravni odnosi. (Pobjeda)

Komentari: 4

Ako ćemo da se lažemo

08. 08. 2017 - 07:07

Očito su došli u Crnu Goru da nešto ušićare od te parcele pa se se prevarili, sad ne mogu da je prodaju
danilo s.

08. 08. 2017 - 08:13

Ako cemo da se lazemo - "Kompanija je spornu parcelu kupila početkom 2014. godine za 1,4 miliona eura, što je ovjereno kupoprodajnim ugovorom kod notara i tada utvrđeno da nema nikakvih tereta i ograničenja." U cemu je ovdje laz? I ko laze? Izgleda da se neko "sjetio" naknadno da dobije jos para? Ako ovaj posao propadne - nece se raditi samo o konkretnom poslu vec i o ugledu drzave u poslovnom svijetu? Vlada bi morala da reaguje i rijesi ovo na zadovoljavajuci nacin za kupca.
mrbeen

08. 08. 2017 - 12:15

Ako ovaj posao propadne? Citas li ti sebe danilo? ne? Od 2014 godine nista ne rade i ti mi pricas o propalom poslu i plasis se za ugled drzave? dezuras li ti odje?
mrbeen

08. 08. 2017 - 10:46

Pa ljudi sto je ovo ....sta se radi u ovoj nasoj lijepoj zemlji. Prodati za 35e po m2 vjerujem najljepsi dio naseg primorja. Djecu vec ucim da bjeze iz ove zemlje......razocaran sam ....vjerovao sam ...iznevjeren sam.
Novi komentar