Soja kao lijek

Soja je izuzetno vrijedna namirnica, koja ima širu primjenu od ishrane. Zbog korisnih sastojaka, u narodnoj medicini se koristi kao lijek za pojedine zdravstvene tegobe.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 15:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Preporučuje se za skidanje visoke temperature, uklanjanje zapaljivih procesa i kao melem za bolna mjesta. Flaster od sirove soje je najdjelotovorniji. Pripremite ga tako što ćete u pet šolja vode da potopite šolju sirove soje i ostaviti da prenoći. Ujutru soju izmrvite, dodajte malo brašna i ovu ljepljivu pastu stavite na gazu ili masni papir, da bude debljine 1 centumetar. Nanesite na kožu i mijenjajte čim se osuši, sve dok se zdravstvena tegoba ne ublaže. 

Tofu sir od soje takođe može da se pripremi u vidu flastera. Efikasno skida visoku temperaturu, liječi opekotine drugog i trećeg stepena, uganuća, iščašenja i zapaljenske procese. Pripremite ga tako što prvo iz manjeg parčeta tofu sira pomoću gaze iscijedite suvišnu vodu. Potom izdrobljeni tofu pomiješate sa 5 grama narendanog đumbira i supenom kašikom bijelog brašna. Sve sastojke dobro promiješajate, a dobijenu smjesu koristite na isti način kao i flaster od soje.

Komentari: 0

Novi komentar