Platforma „Voč“ uvodi Fejsbuk u dnevnu sobu

Dvije milijarde korisnika Fejsbuka u prosjeku provede oko 50 minuta na ovoj društvenoj mreži, a budući da je kompaniji stalo da njeni korisnici više vremena provode na mreži, odnedavno je tu platforma „Fejsbuk voč“.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 23:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Fejsbuk voč (Facebook Watch) sadrži originalne i ekskluzivne video-serije nekoliko partnera poput Bazfida (BuzzFeed) i Tejstmejda (Tastemade) koji prave sadržaje za Fejsbuk.

Ovo se može činiti kao mali korak ako se uzme u obzir koliko je Zakerbergova kompanija rasprostranjena, ali ovo je zapravo najveća ambicija kompanije „Fejsbuk“ - da zadrži korisnike na platformi što je više moguće, jer tako više zarađuje.

Voč ima zadatak da postavi Fejsbuk tamo gdje je on najmanje prisutan - u dnevnoj sobi.

U suštini, Voč je priznanje kompanije da je pogrešno procjenjeno da ljudi najviše vremena provode na internetu, jer oni i dalje samo žele da se opuste i gledaju nešto lijepo, u svojoj dnevnoj sobi (na kauču) ili, ponekad, u pokretu.

Ovim potezom Zakerbergova kompanija ulazi potpuno u medijski biznis naručivanja i plaćanja drugim firmama za ono što one naprave isključivo za Fejsbuk.

(Wired/RTS)

Komentari: 0

Novi komentar