Tenzije na Kongresu SNP-a, pojedinci vikali da idu u DF

Iako je većina pozdravila izbor Vladnima Jokovića gromoglasnim aplauzom, jučerašnji kongres SNP-a ipak nije prošao bez manjih tenzija.
Objavljeno: 14. 08. 2017 - 06:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prilikom proglašenja rezultata, čuo se povik jednog od delegata: „Doviđenja, idem u Front“, piše Pobjeda.

I govor Jokovića je bio na kratko prekitut kada je neko uzviknuo: „Majku ti je**m“, a drugi delegati su ućutkivali nezadovoljnog člana stranke.

Kongres je trajao nešto više od šest sati, a počeo je intoniranjem himne Crne Gore.

Na Osmom kongresu stranke, koji je odražan u Podgorici, Jokovića su podržala 224 delegata, Snežanu Jonicu 199, a Gorana Dašića četiri.

Novi predsjednik kazao je u pobjedničkom govoru pred delegatima da će ojačati stranku.

- Nema mjesta nikakvoj euforiji. Nema ni pobjednika, ni pobijeđenihh, samo je jedan od troje jedankih dobio više glasova. Pobjednici ćemo biti svi ako SNP krene putem napretka i jačanja, ali i poraženi ako se to ne desi - poručio je on.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 9

Cestitamo !

14. 08. 2017 - 07:26

Trebalo im je 20 godina da pocnu kongres intoniranjem crnigorske himne ! Znaci da od DF -a to isto mozemo ocekivati negdje oko 2030 godine...
Beranac

14. 08. 2017 - 07:37

Ne znam ni zasto se otpocelo intoniranjem himne? NIje kongres SNP-a od drzavnog značaja.Ne bi me zacudilo da nekom ne padne napamet da intonira himnu i kad sagradi kakav kokošar ili sušnicu.
S. Vujović

14. 08. 2017 - 07:47

Logično je to! Ja lično sam bio uhapšen 1993, godine od strane tada jedinstvenog DPS-a nakon pjevanja crnogorske himne u Vladinom domu na Cetinju, bezbroj puta kažnjen zbog nošenja crnogorskolg grba na registraciji automobila. Ruku naq srce, ne zamjeram nikome, i njima je trebalo dosta vremena da zavole svoju himnu i svoja znamenja. To je proces! Tragično je što sam i danas, iako pateriota za cijeli život, "neprijateljj" istim ljudima, ali sada kao "neugodan svjedok" prošlih vremena!
Mišo

14. 08. 2017 - 10:17

Ako si lepio grb preko kokarde ok, ako si ga lepio preko petokrake, meni bi ga noktima skidao, budi siguran 1/1! To što ste (LSCG) pogodili stranu ne znači da ste tada bili u pravu. Koliko se sećam bilo je tu previše antikomunizma i to neukusnog. Za "Sa lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče" - svaka čast. ali za Sekulu i generala Popovića biste mi se malo ladili u pržunu.
Sreten Vujović

14. 08. 2017 - 11:40

Moj Mišo, nikada ja ništa nisam "lepio", a ti odlepio pa vidiš svugđe neprijatelje "svih boja"! Nema tu ni "lepljenja" ni "odlepljivanja"- samo patriotizam i samo odanost vlastitoj kući i glavi. Bio sam i ostao svoj! Oni sa kokardama su zaklali tetku moje majke na Prekornici i njeno troje đece, a četvrto joj iz trbuha izvadili iz u 7 mjesecu trudnoćei nabili na bajonet, pa otišli da se diše patriotizmom! A oni sa petokrakama mi i danas uzimaju život. Zato oladi moj anonimni Mišure i sačuvaj sve tri kape, mogu ti valjati, kao i u prošlosti!
Snp_CG

14. 08. 2017 - 10:11

Cime se vi bavite...pa normalno da je intonirana himna i naravno da ce biti ponovo jak Snp, i srecan put ko god ide.. i naravno da idu u korak sa vremenom, i naravno da uce iz gresaka iz proslosti, i naravno da ce moderniji, reformisan Snp vlo brzo biti na vlasti!
JA MU VJERUJEM..

14. 08. 2017 - 11:38

..DA ĆE OJAČATI STRANKU (iskustvom)-POSEBNO U USLOVIMA-KAD MALO KOJI OD DELEGATA-JE MLAĐI OD MENE? A JA NEMAM NO ciglie- SAMO 25 GODINA...DO STOTINE (100)..?! E bo...
mara

14. 08. 2017 - 14:10

ONI KOJI SU GOSPODINA SA CETINJA KAŽNJAVALI RANIJE,ISTO BI RADO I SAD URADILI.NI TADA ,NI DANAS, NE LJUBE ONI NI SVOJU ZEMLJU,NI NJENE SIMBOLE.ONI VOLE SAMO SVOJ NOVČANIK,I TO KAD PRELIVA.SVEGA BI SE ODREKLI,SAMO ZA PARE.A LJUBAV IZ INTERESA,SVE JE ,SAMO NIJE LJUBAV.DA VLAST POŠTUJE SVOJU ZEMLJU,NE BI NIKO U PARLAMENTU,ILI BILO DJE DRUGO ĆUNTRAO SJEDEĆI DOK TRAJE INTONIRANJE HIMNE.
Gradjani

15. 08. 2017 - 13:12

Iz "gradjanske stranke" ravno u DF.
Novi komentar