Dodik: Razmišljamo o referendumu za članstvo u NATO

NATO je politička organizacija koja se miješa u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine (BiH), kazao je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.
Objavljeno: 17. 08. 2017 - 20:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dodik je naveo da se u toj zemlji sve više razmišlja o tome da se narod izjasni da li je za ulazak u Sjevernoatlantsku alijansu.

On je rekao da je na djelu otimanje teritorije i imovine Srpske kad je u pitanju odluka Ustavnog suda BiH da odbaci apelaciju Pravobranilaštva Srpske kada je riječ o vojnoj imovini.

Napomenuo je da je to nastavak zloupotrebe pravosudnog sistema i da će zbog toga Srpska morati da zaštiti svoja prava i interese, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

“Ovo je veoma ozbiljna stvar, dio je kontinuiteta udara na Republiku Srpsku, koju hoće da razvlaste od njene teritorije i imovine i u tom pogledu vidljiva je nit nastavka zloupotrebe pravosudnog sistema”, rekao je Dodik.

Što se tiče ponašanja pravosudnih institucija na nivou BiH, kaže Dodik, koliko god oni likovali u ovom vremenu, moraju da znaju da time samo “zabijaju klin u kovčeg BiH”.

“Preko ovoga se sigurno nece proći, ovo je otimačina i razbojništvo najvećeg nivoa, ignorisanje međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma”, naveo je Dodik.

NATO štab u Sarajevu pozdravio je odluku Ustavnog suda BiH o odbacivanju apelacije Pravobranilaštva Republike Srpske o vojnoj imovini, uz napomenu da ona nije dovoljna za aktiviranje Akcionog plana za članstvo.

Komentari: 1

prodavač magle

17. 08. 2017 - 22:40

Alko hoćete da znate śta je podlost, genocidnost, aparhejd..I sve sto se uči o losem naći će te kod bosanskih srba I okolo njih.Može se svašta laprdati ali dok se ne doviju pameti ili batinom dotuku nema dobra EX-Yu.
Novi komentar