Četvrti najbogatiji Arapin zainteresovan za ulaganja u CG

- Čelni ljudi Damaka (DAMAC Properties), najvećeg graditelja luksuznih nekretnina u Dubaiju, dolaze danas u Podgoricu da razmotre potencijale za investiranje u našoj državi, saznaje Pobjeda. Njihovu posjetu organizuje Colliers International Crna Gora, a danas će se sastati sa premijerom Duškom Markovićem i njegovim prethodnikom i predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.
Objavljeno: 23. 08. 2017 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

U jednodnevnu posjetu dolaze Husain Sajvani, predsjednik i vlasnik Damak kompanije, Vael Al-Lavati, stariji potpredsjednik za razvoj projekata i Daniš Najar, direktor korporativnih finansija.

Predstavnici Damaka do sada su dva puta bili u Hrvatskoj, gdje takođe ispituju poslovnu klimu za ulaganja.

Kompanija sarađuje sa Investment korporejšn Dubai, vlasnikom Porta Montenegro. Poslovni su partneri sa kompanijom aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trampa, sa Versaćeom, Paramont hotels i resorts, Fendi, Tajger vuds dizajnom i Bugatijem. Damak propertiz je osnovan 2002. godine kao graditelj luksuznih nekretnina u Dubaiju.

Husain Sajvani je četvrti najbogatili Arapin prema Forbsovoj listi. Njegovo bogatstvo iznosi 4,3 milijarde dolara, a sa kompanijom Damak propertiz razvio je dio Dubaija koji do tada nije bio u fokusu investitora, pa je luksuzne nekretnine uglavnom prodavao strancima. U urbanu legendu je ušao kad je uspio da sve prostore u zgradi od 38 spratova proda za manje od pola godine i to prije nego je uopšte krenuo sa izgradnjom.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 3

MANS

23. 08. 2017 - 08:28

Ništa od investicija ako se ne sretnu sa Vanjom i Vukom!
Abu khabir muavija

23. 08. 2017 - 09:36

Da pogodim.Zakup Buljarice i dijela mora na sto godina,pravo na ekskluzivnost to jest da ogradi sve.Napraviće jedan hotelčić za familiju i probranu raju i jedno 100000 kvadrata stanova za prodaju.Ili neka slična valorizacija.Džamija na poklon od Tike.Ništa Tui i veliki svjetski turoperatori a ušli smo u demokratsku zapadnu porodicu i tako dalje i tako dalje.
Guest_52184

23. 08. 2017 - 18:32

SVE DATI DZABE SAMO DASE SPASE MOS NA TARI , REKAO BI MITROVIC
Novi komentar