Han na nezvaničnom sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana

Johanes Han, evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, otputovaće u Drač (Albanija) 26. avgusta, gdje će prisustvovati neformalnom sastankupremijera zemalja Zapadnobalkanske šestorke, saopšteno je iz Evropske komisije.
Objavljeno: 25. 08. 2017 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Fokus sastanka će biti na pospješivanju sprovođenja obaveza preuzetih u julu 2017. godine na Samitu u Trstu, posebno Akcionog plana za produbljivanje ekonomske integracije u regionu. Regionalna ekonomska zona dogovorena na Samitu u Trstu pružiće nove prilike, kako za kompanije tako i za građane, te osnažiti ekonomski rast i tržište rada. Sljedeći konkretni koraci će uključivati: uzajamno priznavanje stručnih kvalifikacija, utvrđivanje i ukidanje birokratskih i regulatornih prepreka koje ometaju trgovinu i investicije u regionu, uspostavljanje regionalnog dijaloga o digitalnoj transformaciji, te pokretanje pregovora o mehanizmu za rješavanje sporova.

Evropska komisija snažno podržava regionalnu saradnju na zapadnom Balkanu kao sastavni dio njihove perspektive pristupanja EU, i to kroz značajna ulaganja u infrastrukturu koja povezuje region, ekonomiju i ljude unutar samog regiona, kao i saradnju između zapadnog Balkana i Evropske unije.

Komentari: 1

Tara

25. 08. 2017 - 21:03

Ovo je Ucjena..ova incijativa za drzavu CG bi bila propast, Austrija+Merkel bi voljeli da CG strpaju u region na najnizem nivou..slicno sto je zelio Putin,Stvarno sramno..od ovog Hana ! CG to nece..niti ucjene od EU niti teroriste koji haraju Evropom! CG ,mora da se brani..kao sto to cini Madjarska..svoj interes!
Novi komentar