DF javno poziva: Hitan dogovor oko zajedničkog djelovanja

Demokratski front je uputio saopštenje u formi Javnog poziva koje objavljujemo u cjelini.
Objavljeno: 28. 08. 2017 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Svjesni ozbiljnosti sveukupnog stanja u kojem se Crna Gora nalazi; imajući u vidu dubinu krize, limite i izazove koji su svakim danom sve veći; polarizaciju građana po socijalnom statusu i identitetu; rastakanje Crne Gore u duhovnom i materijalnom smislu; marionetski, autokratski i kriminogeni karakter režima; zatočenost institucija, nestajanja kompetentne elite i pravog znanja; sveprisutniji strah, beščašće, koristoljublje i lični interes; kriminalizaciju društva i sukob kriminalnih klanova; besperspektivnost i želju za napuštanjem zemlje najvitalnijih i najkvalitetnijih.

Zabrinuti trajanjem krize i mogućim epilogom da Crna Gora bude samo teritorija i to ne u ovim granicama i da se nikada neće dostići standardi modernog demokratskog društva.

Imajući u vidu sve veću, čak dominantnu, neprincipijelnost i interese glavnih aktera na globalnom planu, te da takva politika proizvodi sukobe i opasnosti; da su ocjene o stanju i statusu Crne Gore u procesima integracija neobjektivne i proizvod su globalnih interesa; da teritorija Crne Gore i ukupnog Zapadnog Balkana postaje geostrateški sve važnija.

Saglasni da nije objedinjena i izgrađena kvalitetna i potrebna aternativa od političkih i civilnih činilaca društva; da mnoge inicijative i pozivi na dogovor i zajedničke demokratske akcije nijesu naišle na podršku, a nerijetko su opstruirane od pojedinih činilaca; da su, nažalost, lični interesi, slabosti i sujete nadvladali opšti interes;

Svjesni da ne smije da postoji niti jedna posebnost bilo kog činioca da nas spriječi da demokratski, udruženim snagama na najefikasaniji način se izborimo za ostvarivanje osnovnih demokratskih principa, da zaustavimo nestajanja Crne Gore i sve izvjesnije ustoličenje potomstva sadašnjih vlastodržaca našem potomstvu i da stvorimo pretpostavke za izgradnju prosperitetne Crne Gore i smjenjivosti vlasti.

Ubijeđeni da bojkot parlamenta nije dovoljan, pa time ne postiže zadovoljavajuće efekte, da nelegitimno formirana vlast koja se predstavlja jedinim zaštitnikom države, a proizašla je iz tkz. državnog udara i neslobodnih i nefer izbora odžanih 16. oktobra 2016. godine, nije donijela niti jedan zakon ili odluku kojima bi se unaprijedili uslovi izbora; da su naprotiv usvojena mnoga zakonska rešenja i odluke na štetu građana i pojedinih socijalnih grupa.

Izloženi, kao Demokratski front, permanentnim i orkestriranim brutalnim napadima od strane formalnih i neformalnih režimskih centara moći, domaćih i međunarodnih subjekata; sprovođenju psihičke i fizičke torture nad našim članovima, aktivistima i funkcionerima; protivpravnom privođenju, zadržavanju i višemjesečnom zatvaranju u kazamatima; pokretanju brojnih neosnovanih sudskih procesa; zloupotrebljavanju funkcija od strane pojedinih policijskih i pravosudnih organa, poput Specijalnog državnog tužilaštava; sistematskom kršenju osnovnih ljudskih prava i sloboda; etiketiranju da smo andržavni, kriminogeni i necivilizacijski elementi; protivpravnom blokiranju isplata pripadajućih finansijskih sredstava, a sve sa ciljem da nas zastraše i zaustave u antirežimskom djelovanju.

DEMOKRATSKI FRONT

JAVNO POZIVA

Opozicione političke subjekte, civilni sektor i slobodne pojedince na hitan dogovor oko oblika, načina i dinamike zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja uslova za sveopšte slobodne i fer izbore. Posebno očekujemo da se svi opozicioni politički subjekti javno odrede prema ovoj našoj inicijativi.

Činioce civilnog drušva, medije, NVO sektor, akademsku zajednicu da djeluju angažovano, profesionalno i automno, kako bi na taj način dali puni doprinos izgradnji slobodne i prosperitetne Crne Gore.

Pravosudne organe da do 01. septembra 2017. godine oslobode iz zatvora protivpravno utamničene političke zatvorenike Mihaila Čadjenovića, Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića. Ukoliko to ne učinite Demokratski front će otpočeti sa protestima za njihovo oslobađanje iz tamnice“, navodi se u saopštenju DF-a.

 

 

 

 

Komentari: 11

Draško

28. 08. 2017 - 13:03

Ne pr...e, da vas zamolim, pukli ste ka m..a kroz prsle gaće!
Stani more, moj dragane...

28. 08. 2017 - 13:43

Prvi da vidimo sta ce biti sa optuznicom da ste djelovali kao organizovana teroristicka grupa koja je finansirana i vodjena od "elementa inostranosti" radi nasilne smjene vlasti, napada na policiju i atentata na premijera. Zasto ste toliko bukali da do sudjenja uopste i ne dodje? I kad je ipak zapocelo, sa advokatima iz Srbije opstruisete i sprjecavate javno citanje optuznice, da javnost ne bi saznala sta ste, kako i sa kim ste sve radili da uzmete vlast radi interesa i za racun strane drzave. Majkl Pens je jasno i glasno rekao sta ste, ko ste i uz ciju pomoc ste htjeli da nacinite haos u Crnoj Gori.
Rukfaš

28. 08. 2017 - 13:04

Prije ovoga je trebalo da pozovete opozicijone subjekte i civilni sektor na obustavu svađa. To bi izazvalo pozitivan efekat. Kod svih. Liše Aljekse.
Gubitnici, petokolonasi

28. 08. 2017 - 13:06

Ovo je vapaj DF-a na razini političkih gubitnika, petokolonasa, Zeljeznjakovih izvršitelja sa očajnim rezultatima, da u "politički samrtnome ropcu" pokušaju još nešto uraditi radi rušenja Crne Gore. DF i sateliti gube tlo pod nogama odlazeci u politički brlog, izgubljeni i razotkriveni u bijednim ciljevima.
Guest_97769

28. 08. 2017 - 13:16

IZVINJAVAM SE SAMO SAM PROCITO NASLOV , RANJO OBJASN SEI
@

28. 08. 2017 - 13:38

ZASTO HITNO?POLAKO.STO JE BRZO TO JE I KUSO.DA VIDIMO ZA ATENTAT PA ONDA DRUGO JER I RUSIJA I SRBIJA I CRNA GORA CE BITI TU DJESU.I KOSOVO CE BITI TU PORED SRBIJE ZATO SAM O SMIRENO I BEZ NERVOZE.TO MORA BITI DUG PROCES JER TREBA RANKA I DRITANA PROGLASITI ZA VOJVODE,A ALEKSU BECICA DOVESTI KSPOZNANIJU PRAVA SERBSKOGA KOJE JE RAZLICITO OD CIVILIZACIJSKOG PRAVA.MARKA MILACICA UNUKA TADIJE CEMERKICA TREBA PREVESTI U CETNIKA I ONDA POLAKO US POMOC DODIKA KADIROVA PUTINA ZELJEZNJAKA I OSTALE BALAFURDIJE RADITI NA URNISANJU I UNISTENJU RODNE NAM GRUDE.NAPRAVITI DRZAVU U KOJOJ CE GRADSKE ULICE NOSITI IMENA NAJZNAMENITIJIH SRBA PUNISE RACICA, MLAD MAJORA,LEGIJE, ARKANA,SRETKA KALINICA ,POPA MACE,LJOTICA I NIZ SPOMENIKA NEZNANIM JUNACIMA DA NEBI IZMISLJALI.
Guest_1173

28. 08. 2017 - 13:47

E RANKO NEMAS KUD . ZELJEZNAK , DF, MORAS SE IZJASNIT
Dado

28. 08. 2017 - 14:06

Jeli stisla Rusija jes ! Znaju oni dje ce nać kvislinga koliko oces !
hit00

28. 08. 2017 - 19:09

Pipun manda medo profa u prve redove na protestima,ali protesti da budu odma do zatvora u Spuzu.Manje troskova za drzavu
Teroristicka Organizacija DF

28. 08. 2017 - 19:11

najavljuje najnoviji napad na Crnu Goru, ali ce ovaj put biti totalno unistena i konacno stavljena na zvanicnu listu teroristickih organizacija! Molim vas, samo nastavite.
tako to radi DF

30. 08. 2017 - 11:24

Hitan dogovor jer se suđenje DF-u nastavlja u utorak 05.09.2017. za kriminalno i antidržanvo djelocanje protiv Crne Gore.. Panika ih je uhvatila pa više ne znaju šta da čine. Polako vojvoda, stiže te pravda ljudska i božija.
Novi komentar