Neophodan brzi početak otkupa tržišnih viškova jagnjadi

Nadležna ministarstva – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond PIO predložiće Vladi da se i ove godine nastavi sa organizovanim otkupom tržišnih viškova jagnjadi od crnogorskih stočara, čime će se izaći u susret očekivanjima penzionera i istovremeno podržati stočari u rješavanju plasmana svojih proizvoda.
Objavljeno: 28. 08. 2017 - 15:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

U cilju pripreme informacije koja će se razmatrati na narednoj sjednici Vlade, danas je održan sastanak potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutina Simovića, sa predstavnicima institucija, organizacija i privrednika, učesnika u organizaciji otkupa. Sastanku koji je na bazi iskazanog interesovanja penzionera inicirao Savez penzionera Crne Gore, prisustvovali su, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Investiciono – razvojnog fonda, Fonda PIO, i predstavnici mesnih industrija.

Zajednički je konstatovano da je ovogodišnju akciju otkupa tržišnih viškova jagnjadi neophodno otpočeti što prije, imajući u vidu posledice sušne godine. Iskazano je očkekivanje svih prisutnih da će i ovogodišnji organizovan otkup imati pozitivne socio – ekonomske efekte. 

Komentari: 1

@

28. 08. 2017 - 16:07

VIDJI KAKO SU LUJEPI I PITOMI A VI CETE SAD DA IH PECETE I JEDETE.
Novi komentar