Tanja Bakić gošća 32. festivala "Vilenica"

Crnogorska književnica Tanja Bakić učestvuje na 32. izdanju renomiranog književnog festivala „Vilenica“ koji se održava na više lokacija u Sloveniji od 5. do 10. septembra.
Objavljeno: 01. 09. 2017 - 14:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako nam je rekla naša poznata autorka, prevoditeljica i publicistkinja, publika će biti u prilici da se upozna s njenim radom na prvoj večeri „Vilenice“ 5. septembra u Sežani. Tri dana kasnije u istom gradu će se predstaviti i kao dobitnica prošlogodišnje nagrade na ovom festivalu, sa ukrajinskim piscem Jurijem Andruhovičem, ovogodišnjim dobitnikom glavne nagrade, i slovenačkom autorkom u fokusu Majom Vidmar.

Učesnici ove manifestacije u Sloveniju stižu iz više od dvadeset zemalja Evrope i svijeta, među kojima su Kanada, Holandija, Irska, Njemačka, Italija, Slovenija, SAD, Makedonija, Kosovo, Njemačka, Švajcarska, Norveška i Irak.

Tema ovogodišnjeg festivala „Vilenica“ je odnos između književnosti i svijeta, te njihov recipročni uticaj. Poseban segment posvećen je komparatističkom naučnom skupu i norveškoj književnosti.

K.J.

0109bakic

Komentari: 0

Novi komentar