Za unapređenje inovativnosti 30.000 eura

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas novi Javni poziv za realizaciju Programa za unapređenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za ovu godinu, za preduzeća iz sektora prerađivačke industrije.
Objavljeno: 04. 09. 2017 - 09:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Javni poziv je, kako je saopšteno, otvoren do 4. oktobra, do kada se mogu dostavljati prijave zainteresovanih preduzeća.

"Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa u 2017. godini je 30.000 eura, a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 3.500 eura bez PDV-a. Bespovratnu podršku u vidu grantova za uvođenje inovacija mogu iskoristiti mikro, mala i srednja privredna društva iz sektora prerađivačke industrije, registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, koja posluju najmanje dvije godine i to u 100% privatnom vlasništvu, da imaju sjedište na teritoriji Crne Gore, da nijesu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije finansijske godine, da redovno izvršavaju obaveze plaćanja poreza i doprinosa, te da za iste aktivnosti nijesu koristili sredstva finansijske pomoći iz budžeta ili donatorskih programa u prethodnom periodu", saopštilo je Ministarstvo ekonomije

Cilj Programa je da poboljša inovativne sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, odnosno da unaprijedi razvoj i uvođenje inovacija uz korišćenje konsultanskih usluga.   

Prijavna dokumentacija za učešće u Programu, sa detaljnim informacijama o namjeni, uslovima i kriterijumima, procedurama sprovođenja Programa može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije (Rimski trg 46, Podgorica, III sprat, kancelarija broj 8), kao i na web stranici www.mek.gov.me, a dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve telefona 020/234 397, 234 029.

Komentari: 0

Novi komentar