Zoran Đukanović: U naredne tri godine investiraćemo 78 miliona eura

U naredne tri godine Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) uložiće 78 miliona eura, najavio je izvršni direktor Zoran Đukanović. On smatra da se izlazak italijanske kompanije A2A iz Elektroprivrede ne može odraziti na poslovanje CEDIS-a, koji će, kao jedini operator električne energije u Crnoj Gori, nastaviti da pod jednakim uslovima isporučuje električnu energiju za sve korisnike distributivnog sistema.
Objavljeno: 05. 09. 2017 - 07:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Za naredni trogodišnji period napravili smo plan investicija u nastavak ugradnje „pametnih“ brojila, izgradnju novih elektroenergetskih objekata, rekonstrukciju distributivne mreže, kao i optimizaciju radne snage i ulaganje u zaposlene kroz usavršavanja i specijalističke studije - kazao je Đukanović Pobjedi.

Usklađivanje

CEDIS je kao nezavisno preduzeće osnovan, odnosno izdvojen iz matične kompanije Elektroprivrede krajem juna prošle godine, da bi se ispoštovala direktiva EU sa kojom je usklađena i domaća regulativa, odnosno Zakon o energetici po kojem se djelatnost operatora distributivnog sistema električne energije obavlja samo u nezavisnom pravnom licu koje ne obavlja druge energetske djelatnosti.

- Zadovoljan sam poslovanjem u prethodnoj godini, jer su vidljivi veliki pomaci u mnogim segmentima. I pored toga ima dosta prostora za pobolj- šanje i napredak, tako da ćemo nastaviti aktivnosti koje su usmjerene na unapređenje kvaliteta servisa i smanjenje gubitaka električne energije, jer smo odlučni u tome da stanemo na put neovlašćenom korišćenju električne energije -poručio je Đukanović.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 3

Anglo saksonski

05. 09. 2017 - 08:08

Lijepo ste vi investirali, ne postiji sezona da mi u ULCINJU zbog vasih nemarnosti u EPCG ne izgubimo po par hiljada eura, od 1.juna do 20 avgusta u Ulcinju napon struje nije prelazijo 170 wati , malo je reci stid vas bilo.
nenad mne

05. 09. 2017 - 10:59

Ako se nešto napiše,onda bi trebalo znati šta to znači,"Napon struje nije PRELAZIJO 170 wati.???."Gradivo iz osnovne škole.
Hajla & Lovcen

05. 09. 2017 - 12:31

Mora da si venredno polagao osnovnu skolu, Ali ipak je dovoljno za oprostaj ,, Mi smo inace nacija koja ima veliki NAGON DA PRONALAZI NE OSNOVANE GRESKE , POGRESKE, I OSTALO .
Novi komentar