Izložba oldtajmera u Nikšiću

Oldtajmer klub „Montenegro“ iz Nikšića, u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, organizuje danas 12. međunarodnu izložbu oldtajmera „Nikšić 2017“.
Objavljeno: 10. 09. 2017 - 08:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Od ove godine izložba je uvrštena u Septembarske dane kulture u Nikšiću i tako postala dio kulturno-sportskih dešavanja grada. Kako navode organizatori, dolaze gosti iz Italije, Njemačke, Austrije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH.

- Glavna manifestacija predviđena je za danas, okupljanjem na parkingu na skveru, kod Trga Save Kovačevića u 10 časova gdje će se okupljenima obratiti potpredsjednica opštine, Sonja Nikčević. Potom će karavan krenuti ulicama grada ka Etno selu „Montenegro“, gdje će biti organizovano upoznavanje učesnika sa našim tradicionalnim običajima i jelima. Nakon toga vraćamo se u grad, gdje će se održati izložba u centru grada. Oldtajmeri će biti parkirani od gradske kafane, do hotela „Onogošt“ od 14 do 17 časova. Nakon toga opet ide revijalna vožnja ulicama grada i odlazak na motel „Trebjesa“, gdje će se održati dodjela nagrada, zahvalnica i druženje učesnika do kasno u noć - navode organizatori.

Izložba oldtajmera privlači veliku pažnju, a posljednjih godina postaje i sve brojnija, pa u prosjeku bude oko 80 vozila. Ove godine očekuje i više, s obzirom na to da su dolazak najavili vlasnici oldtajemra iz inostranstva.

Izvor i foto: Onogošt

Komentari: 0

Novi komentar