Bošković - Matern: Nove perspektive u jačanju odnosa CG i Njemačke kao NATO saveznica

Ministar odbrane mr Predrag Bošković primio je danas u posjetu ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori, Hansa Gintera Materna (HansGünther Mattern).
Objavljeno: 15. 09. 2017 - 13:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bošković se Maternu posebno zahvalio na donaciji Ministarstva odbrane SR Njemačke Ministarstvu odbrane Crne Gore od šest lakooklopnih vozila u vrijednosti 2,25 miliona eura, koja će, kako je dodao, značajno podići spremnost pješadijskihjedinicaVojskeCrne Gore.

Tokom sastanka, izraženo je obostrano zadovoljstvo odličnom i sadržajnom bilateralnom saradnjom u oblasti odbrane, o čemu govore projekti na polju verifikacije, obuke pilota helikoptera, odnosa sa javnošću, kao i obrazovanja zaposlenih iz crnogorskogsistema odbrane u njemačkim vojnim školama. 

Ministar Bošković posebno je apostrofirao zajedničko učešće predstavnika oružanih snaga dvije države saveznice u mirovnim misijama i operacijama.

Ambasador Matern je naglasio da Crna Gora kao NATO članica nastavlja da daje značajan doprinos bezbjednosti Jugoistočne Evrope, ali i globalnom miru i stabilnosti, posebno kroz učešće u mirovnim misijama. On je kazao da ga raduje konstantno ulaganje napora u unapređenje već odlične saradnje dvije zemlje na planu odbrane.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se otvoriti nove perspektive za jačanje odnosa Crne Gore i SR Njemačke kao država NATO saveznica.

Komentari: 0

Novi komentar