Delegacija VCG prvi put na konferenciji Vojnog komiteta NATO-a

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić učestvuje danas na sjednici Vojnog komiteta NATO, najvišeg vojnog tijela Alijanse. Prvi put Crna Gora učestvuje na ovoj konferenciji kao punopravna članica Alijanse.
Objavljeno: 16. 09. 2017 - 18:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjedavajući Vojnog komiteta general Peter Pavel, nakon uvodnog izlaganja, pozdravio je generala Jokića i iskazao posebno zadovoljstvo što učestvuje u formatu načelnika generalštabova članica Alijanse.

Tokom konferencije, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, razmatran je progres po pitanju projekcije stabilnosti sa posebnim osvrtom na bezbijednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu. Takođe, razgovaralo se o temama vezanim za strukturu NATO komande,  kao i o daljim preporukama vezano za NATO misije Resolute Support u Avganistanu i KFOR na Kosovu.

General Jokić se na marginama konferencije susreo sa načelnikom Generalštaba Republike Albanije generalom Kolčaku i načelnikom Glavnog stožera Republike Hrvatske generalom Šundov. Na odvojenim sastancima načelnici su razgovarali o odnosima dviju vojski i mogućnostima unaprijeđenja saradnje na polju obuke.

Komentari: 0

Novi komentar