Prijavite se za noćno osmatranje neba iznad Podgorice

Članovi Crnogorskog astronomskog društva predstavili su se danas na izložbi “Dani fotografije “ koju u podgoričkom "Delta sitiju" organizuje NVO Photo CG. Na svom štandu su izložili dvadesetak astrofotografija velikog formata i tri teleskopa sa prilično dobrom i kvalitetnom optikom.

Crnogorsko astronomsko društvo će u okviru predstojećih “Dana nauke“ (9-11. oktobar), u saradnji sa Ministarstvom nauke organizovati i prvo javno osmatranje noćnog neba iznad Podgorice sa terena “Plantaža “ koji pruža dobre uslove za osmatranje jer su udaljeni od gradskih svjetala.

Objavljeno: 16. 09. 2017 - 18:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zainteresovani će imati priliku da kroz postavljene teleskope zavire u galaksije i prostor našeg Sunčevog sistema kao i da dobiju detaljnije informacije iz astronomije.

Prijavljivanje za interesantni događaj vrši se dostavljanjem kontakt podataka na e-mail: [email protected] sa obaveznim brojem telefona kako bi zainteresovani bili kontaktirani od radi dogovora o detaljima.

Broj posjetioca je ograničen na 50 i prednost će imati organizavane grupe.

Komentari: 2

Profesor

16. 09. 2017 - 19:01

Konačno da i Crna Gora ima astronomsko društvo koje ima neku opremu i koje organizuje astronomska posmatranja za širu publiku. Astronomija je najbolji način a se mladi zainteresuju za nauku.
zelenas

16. 09. 2017 - 21:38

konacno i kod nas nesto paetno i fino.A postojalo je astronomsko drusto i prije 35 - 40 godina vodili su ga doktor zubar, Dragan Perovic i Dusko Bulatovic i dolazilo je dosta omladine da posmatra zijezde i nebo ,
Novi komentar