Knežević različito od Mandića o deklaraciji za očuvanje srpske nacije

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je na jučerašnjoj sjednici predsjedništva te partije da se zalaže za građanski koncept ustavnog uređenja Crne Gore, saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 18. 09. 2017 - 06:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Više izvora Pobjede iz Demokrtaskog fronta je kazalo da je Knežević to saopštio na sjednici Predsjedništva DNP-a kada se raspravljalo o izradi i sadržaju deklaracije o očuvanju srpskog naroda, programskom dokumentu čiji je inicijator predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 - Kneževićev decidan stav da je za građanski koncept d žavnog uređenja Crne Gore, samim tim protiv konstitutivnog statusa za srpski narod, snažno je podržan od svih članova Predsjedništva, saopštio je Pobjedi izvor iz Demokratskog fronta.

Stav lidera DNP-a, stranke koja je jedan od ključnih konstituenata Demokratskog fronta, suprotstavljen je stavu prvog čovjeka Nove srpske Demokratije Andrije Mandića koji se založio za konstitutivan status srpskog naroda koji bi bio ostvaren kroz izmjene Ustava.

Različito viđenje o sadržaju deklaracije o očuvanju srpskog naroda unutar Demokratskog fronta dovodi u pitanje ranije predloženu ideju da politički predstavnici Srba izađu sa jednim tekstom koji bi bio poslat Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku na razmatranje.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 21

Petrana Todorova Beograd

18. 09. 2017 - 07:43

Ko nama ureređuje državu Milorad Dodik i Vučić ili je država Crna Gora uređena Ustavom . Njihov zahtjev je ,zahtjev za rušenje države Crne Gore i ovakvi tekstovi bez kritičkog komentara su prije svega keajnje amaterski.Zamislite da 38 hiljada Crnogoraca u Srbiji da traži da budu konstutativni narod ili Mađara ,pa omrkli bi ,ne bi osvanuli.Ali Srbija je ozbiljna država u odnosu na Crnu Goru.U njoj se krije drugi čovjek DPS-asa sinom jer je svoju opljačkao!Šta radi diplomatska služba u Srbiji ,gdje je MVP Crne Gore da jedaput uputi protestnu notu na svakodnevno ponižavanje države i naroda CRNE GORE.u srpskoj štampi(još ta štampa stiše u Crnu Goru da edukuje narod) Pobjeda promoviše stavove neprijatelja Crne Gore ,a to isto radi i Javni servis !
Sjetite se

18. 09. 2017 - 08:09

Moje pisanije oko SRBIJANACA,USRAVA SRBIJE ,vojvode Mirka. Mora da je Milan citao moje komentare I portal analitiku. Bravo Milane mi smo kao I ZECANI CRNOGORSKI SRBI imalismo svoje VLADARE ,sjeti se VLADIKE DANILA dje ga TURCI vezase za noge I naopako okrenuse u selo SRPSKA u ZETU itd,.... Dakle mi ne pripadamo da nas vladari SRBIJE STITE I budemo njihovi SRBI itd,,,,,, Vidite ANALITIKO kada transparentno objavite da uticete I vi na desavanja? Sto juce ne objaviste moju nauku na EKONOMSKA PITANJA ,pa ce tako neki EKONOMSKI MILAN I te moje komentare citati I prelomiti u MOZAK/
Velika Šćepanova Beograd

18. 09. 2017 - 09:21

@Sjetite se. Gospodine ,pitaću vas jedno indiskretno pitanje ,jer vidim da vam nije dobro ,iju lji te buve te tako bulazniš?Ti nijesi" prelomio u mozgu" ,ti si sve polomio ako je nešto i bilo!
Ti si bre srbijanac

18. 09. 2017 - 10:00

SRBIJANAC, sto si jutros nervozan ajt s nama CRNOGORCIMA popi jednu srpsku kafu.
Miljan Novi Sad

18. 09. 2017 - 08:16

Ovo je više nego strašno ,ljudi osumjičeni za terorizam daju izjave o uređenju države! to je do sada nezabilješeno u istoriji država i naroda ,a da pri tome mediji u Crnoj Gori imaju afirmativan stav ! Očigledno je da u Crnoj Gori imamo "hod kroz institucije" ostataka preživjelog Miloševićevog režima koji su se prikrili i u medijima i u vlasti. Kako tumačiti ponašanje Ambasadora MIćunovića i konzula u Vojvodini Kankaraša koji su uspjeli da ostrane sve ljude koji su se decenijama borili za očuvanje dostojanstva crnogorske nacije u Srbiji ,a na drugoj strani forsiraju crnogorske Srbe i njihova udruženja.
Guest_55002

18. 09. 2017 - 09:07

E TAKO JE TO U CG, HAJKANJE NA DRZAVU SMATRA SE DEMOKRATIJOM
Pa da

18. 09. 2017 - 09:32

Prije neki dan slusam radio slobodnu evropu i cujem istrazivanja u Srbiju (odradila neka medjunsrodna agencija) i cujem veoma neprijatne vijesti: Da Crna Gora i Njemacka sa 2% imaju neki vid podrske u Srbiji. A ovi nasi bilo Srbi ili Crnogorci utrkuju se ko ce patriota veci biti prema Srbiji. Sto naravno ne sporim da najprijateljskije veze imsmo sa Srbijom i treba. Ali prvo da Crna Gora bude na prvo mjesto jer nemamo rezervnu drzavu
Objektivni

18. 09. 2017 - 11:23

E o tome se radi prijatelju . Mi nemamo rezervni domovinu ali ih zato Crnosrbi imaju koliko hoćes . Srbija , tzv .R.Srpska , R . Srpska Krajina ,Kosovo i svaka druga dje su srpski grobovi . A mi samo ovu nasu mucenicu i ni nju nijesmo u stanju odbraniti od koketiranja sa olosima i SPC koja ce nam na kraju glave doci .
Molim urednika

18. 09. 2017 - 10:06

Da pusti moje EDUKATIVNE KOMENTARE u SRPSTVU I SRNOGORSTVU , hvala, Ali treba sve redom kako bi narod koji je izmanipulisan opanog mosga shvatio zahvaljujem. Ima uticaja I na LIDERE DF vidimo iz njihovog vec RAZDORA.
Daj bre nosnje

18. 09. 2017 - 11:20

dje sam pokazao SRBIJANKU & CRNOGORKU njihovu RAZLIKU u SRPSKOJ GARDEROBI.
Građanin

18. 09. 2017 - 10:31

Ma, ne interesuju nas vaše četničke deklaracije! Poštuj Ustav Crne Gore! I tačka.
danilo s.

18. 09. 2017 - 10:34

Sve je to gluma za javnost? Igranje na obije karte? Glumljenje "demokratije" za EU? CG je ugrozena kao drzava. Crnogorci su ugrozeni kao narod. Ali oboje, i drzava i narod, vode "nojevsku politiku". Kao ona tri majmuna - ne vide zlo i ruzno lice nacionalizma, ne cuju govor mrznje koja je dosla do usianja kod klera SPC, nekih medija, partija, "istoricara, i politickih lidera u Srbiji i CG (i Rusiji). - i ne govore o zlu, koje velejsrpstvo sije po CG? Kada ce drzava da shvati pravu ulogu i znacaj SPC koja ozbiljo ugrozva opstanak drzave CG? Njeguju guju u njedrima? CG mora poceti od zakonskog i pravednog regulisanja "crkvenog pitanja" u CG. Ako se to ne uradi - ako treba i uz pomoc EU - dok je "(sve)mocnog" Amfilohija i njegove "svetosavske crkve" tesko da ce biti mira i suzivota u CG? Gradjanska i crkvena drzava ne mogu zajedno? To su civilizovane drzave Evrope shvatile i rijesile u 19-om vijeku. Mi jos uijek nijesmo svjesni zla koji se siri od zloupotrebe laznih vjera i mitova?
Mišo

18. 09. 2017 - 11:30

"Pomoću trojki likvidiram komuniste iz dana u dan i na javnom mestu... Ostaci komunističke partije svakog dana su sve manji... Italijani mi izlaze dosta u susret u pogledu odela a isto tako obećavaju pomoć i u hrani i obući". (kapetan Milo Rakočević, Dražin Vojvoda). Taj, šef Dražinih crnih trojki za Crnu Goru proglasio je Mandića za vojvodu. Mandić nastavlja njegove "svetle tradicije". Društvo mu pravi Knežević koji je po sopstvenom pričanju "iz partizanske porodice". Ne bih se ja mnogo sa takvima opterećivao, kad je već u izgledu njihov višegodišnji boravak u "Spužu". To treba za Crnu Goru da je prioritet, a ne šta o nečemu misle Knežević, Mandić, Medojević, Bulatović ... Neka misle u "Spužu".
Mišo

18. 09. 2017 - 13:30

Jasno je da UDBA dugo posle rata nije raspolagala ovim Rakočevićevim telegramom Draži. Da jeste prošao bi kao Luburić u Madridu. Ko bi onda Mandića proglasio, vojvoda Šešelj?
Guest_61180

18. 09. 2017 - 12:55

E MISO , KOLIKO JE SLOBO PARTIZANA PREVEO U CETNIKE . SAD ,, BLEJE " ZA RADOVICEM IAKO IH ON SVAKO MALO PLJUNE . POCNE COJEK DA SUMNJA JESU LI PRI PAMETI ILI SU MAZOHISTI
Tara

18. 09. 2017 - 13:06

Nama ne treba takav "srpski narod"u Crnoj Gori. Idite za Srbiju..dojadili ste!
CRNOGORSKI 007

18. 09. 2017 - 19:39

NEMOJ TAKO ,ONDA BI MI MORALI DA SE BLESAVIMO
Vesko

18. 09. 2017 - 20:34

Tara prije cemo mi tebe ispratiti!
Cistaci ?

19. 09. 2017 - 04:20

Narod za etnicka ciscenja stvoren. Znate li sto drugo radit osim pravit zlocine ? Uzeljeli se ratova. Srbadija max izdrzi 25 godina ? Maj...i cetnicki.
CRNOGORSKI 007

19. 09. 2017 - 11:52

SEDMOBATALJONAC .IMAS LI TI TRAKTOR.IZGLEDA DA NEZNAS DJE SE NALAZIS.
?

18. 09. 2017 - 20:26

Za promjenu ustava treba da glasa dvije trecine poslanika. pa jedino ako Rusi izmisle neko sredstvo masovne hipnoze?!
Novi komentar