UCG: Od danas upis na specijalističke studije

Upis na specijalističke studije na Univerzitetu Crne Gore počinje danas, a mjesta ima za 2.34 9 studenata, od kojih će se njih 1.214 školovati o trošku države.
Objavljeno: 18. 09. 2017 - 07:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prijave na konkurs predaju se studentskim službama 18. i 19. septembra, dok bi upis trebalo da bude završen 20. septembra.

- Kako bi se primijenio princip afirmativne akcije ukupan broj mjesta za svaki studijski program povećava se za jedan odsto.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti.

Stranci imaju pra vo upisa pod jednakim uslovima kao crnogorski državljani - piše u saopštenju UCG.

 

Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o zavr- šenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama). 

- Visina školarine za studente koji sami snose troškove školovanja utvrđena je odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore br. 02-383/5 od 4. septembra 2017. godine, koja je na prošlogodišnjem nivou - naveli su u saopštenju.

 

Komentari: 0

Novi komentar