Danilović: Neće biti tajne politike

Politički pokret Ujedinjena Crna Gora neće voditi dvije politike - jednu za potrebe međunarodne zajednice, a drugu za unutrašnju upotrebu! Kazaćemo to na svakoj adresi, pa i u srijedu za kada je zakazan susret sa ambasadorima članica Evropske Unije - saopštio je Goran Danilović predsjednik političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora.
Objavljeno: 18. 09. 2017 - 11:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Prihvatili smo takav poziv sa zadovoljstvom i vjerujemo da su predstavnici evropskih država zabrinuti zbog političkih prilika i duboke krize u Crnoj Gori. Da je bilo elementarne sloge u opoziciji davno bismo došli do ozbiljnih razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice'', kazao je Danilović.

On smatra da opoziciju ne može dodatno posvađati parcijalni povratak u parlament jer je, kako je istakao, ''podjela tolika da više nema za čim da se žali''.

''Bojkot nikada nije sproveden do kraja i za deset mjeseci je jedino služio utvrđivanju razlika i svađa u opozicionom bloku. Zbog toga naš politički pokret Ujedinjena Crna Gora predlaže; ili ozbiljan, do kraja izveden bojkot parlamenta, svih izbornih procesa i jedinstven zahtjev za održavanje vanrednih izbora ili da svaki opozicioni subjekat vodi vlastitu politiku na vlastitu političku odgovornost. Umjesto da držimo izvršnu vlast u šahu sa jedinstvom 39 opozicionih poslanika mi se međusobno matiramo. To više nikome normalnom nije interesantno'', zaključio je Danilović.

Komentari: 1

george wordy

18. 09. 2017 - 20:34

Nakon ulaska Crne Gore u NATO, došlo je do potresa i podjela unutar dobrog dijela opozicije , što je jedan nezaustavljiv proces. Uporedo sa ovim procesom, i pored ne malog broja partija , doći će do pojava novih partija,.
Novi komentar