Istraga o ubistvu Lenca: Trag vodi do „škaljaraca“

Istražitelji vjeruju da je ubistvo bivšeg crnogorskog fudbalera Gorana Lenca (33) naručeno i da je za ovaj zločin angažovan profesionalac, najvjerovatnije iz kriminalne grupe koja je u policiji označena kao „škaljarci“.
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Detalj da ubica nije bio maskiran navodi na sumnju da nije crnogorski državljanin, već da je, kako je i ranije bivalo u ovakvim slučajevima, angažovan sa strane.

Motiv

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji vjeruju da ga je ubica, prije nego mu je prišao, posmatrao nekih dvadesetak minuta. Kako tvrde izvori bliski istrazi, ovaj Kotoranin koji je rođen u Škaljarima, bio je blizak sa drugom kriminalnom grupom iz Kotora – „kavačanima“ i radio je kao neka vrsta poslovnog kontrolora u dvije njihove picerije. To je za sada jedini mogući motiv ovog surovog zločina, ali nema tragova koji ukazuju da se Lenac bavio prljavim poslovima, ni zvanično, ni operativno.

Nepoznati autor

Interesantno je da je jedna od brojnih čitulja objavljenih juče u dnevnim listovima povodom smrti Lenca nepotpisana, ali je jasno da je ta osoba bila bliska sa njim. U čitulji se nepoznati autor obraća „krvnicima“ s porukom da ih Lenac nikada nije ugrozio i „nikome od njih nije nanio zlo“. Jasno je da osoba, koja je očito imala razloge zbog kojih nije potpisana, zna dosta i mogla bi da pomogne u rasvjetljavanju ovog zločina.

Ubistvo Lenca koji je važio za mladića koji nije u centru kriminalnih dešavanja, iznenadilo je i sam vrh policije, kojem je ovaj zločin enigma. Upravo zato, istražitelji su odlučni da pronađu ubicu koji je očito jedini koji zna zbog čega je povukao obarač i pucao u glavu Lencu dok je trenirao na stadionu Bokelj. Način na koji je nekadašnji fudbaler likvidiran ukazuje da je ubica jedno vrijeme pratio Lenca, da je imao informaciju o njegovoj dnevnoj rutini i da se temeljno pripremao  za zločin.

Bivši fudbaler ubijen je hicem iz pištolja u subotu oko 19:25 časova. Ubica je pucao na njega iz neposredne blizine. Očevici su ispričali da je nepoznati muškarac, dok je trajao trening fudbalera Bokelja, sišao sa tribina i pucao Lencu u potiljak i pobjegao.

Pobjeda

Komentari: 5

pizzeria santa lucia

19. 09. 2017 - 09:31

A da ne dodaju sto uz picu u te pizzerie ? Nijesu ga valjda zbog origana ubili ?
a to je znaci

19. 09. 2017 - 09:34

Jeo sam nedavno pizzu quatro stagione u "Mongolia" Tivat i imala je neki cudan ukus. Ja mislio od nekog pokvarenog kozjeg sira .
mafija ne oprasta

19. 09. 2017 - 09:49

E sledeci koji bude radio u pizzeriju postovace upustva .
mocarela

19. 09. 2017 - 09:58

Mora da je presolio tijesto .
sirovinski sastav

19. 09. 2017 - 11:18

Da bi bila uspjesna i usla u te krugove primorskih dilera i prostitutki policajci i inspektori ,bar jedan dio njih, moraju biti mjestani koji poznaju ljude i mentalitet. Ovi zaposlili sve neke sjevernjacke krkote 150 kila zive vage sa svercovanom srednjom skolom da pred njima cojeka ubijes oni nebi znali sta je bilo .Mjestani ih ocima vidjet ne mogu i dozivljavaju kao okupacione trupe te ih ignorisu i ne saradjuju.
Novi komentar