Toaleti u Ženevi začepljeni novčanicama od 500 eura

Švajcarsko tužilaštvo pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo zašto su toaleti u banci i tri restorana u istom dijelu Ženeve bili začepljeni snopovima novčanica od 500 eura, u ukupnoj svoti od 100.000 eura.
Objavljeno: 19. 09. 2017 - 11:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novčanice, čija je autentičnost potvrđena, vjerovatno su bile izrezane makazama i pobacane u WC školjke, objasnio je portparol pravosuđa u Ženevi. 

Sve se dogodilo u maju kada su prvo bile začepljene WC školjke u poslovnici banke UBS. Samo nekoliko dana kasnije takva situacija se dogodila i u sanitarijama tri restorana u istom dijelu grada. 

Dio novca nadležne službe uspjele su da izvuku, navode istražioci koji su na ovom stepenu odbili da saopšte druge detalje. 

Međutim,  dnevni list "Tribune de Geneve" piše da je novac pripadao državljankama Španije koje su ga prije nekoliko godina položile u sef u Ženevi. Za sada nema naznaka da bi mogla da bude riječ o prljavom, nezakonito stečenom novcu.  

Evropska centralna banka lani je odlučila da prestane sa štampanjem novčanica od 500 eura jer su se upravo one najčešće koristile za protivzakonite aktivnosti. 

Portparol banke UBS nije želio da komentariše istragu. 

(RTL) 

 

Komentari: 1

dje je Evropa a dje mi

19. 09. 2017 - 14:59

Donesoh jednom u MNE 500 € o jadu sam se zabavio da ih usitnim . Jedva ih uvalih na nekoj benzinskoj pumpi toceci gorivo a u Evropi koriste kao tpoalet papir . Kod nas rade 5 ,10, 20 i najvise 50 €
Novi komentar