Šest nezaposlenih žena radno angažovano kroz program "Izrada nakita i suvenira"

NVO Mladi Romi je uspješno realizovala program javnog rada “Izrada nakita i suvenira” finansiran od Zavoda za zapošljavanje, Biroa rada Herceg Novi u kom su ukupno šest dugoročno nezaposlenih žena sa evidencije Biroa rada bile radno angažovane u periodu od tri mjeseca.
Objavljeno: 20. 09. 2017 - 13:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Realizacija programa je započela 20 juna osnovnom obukom polaznica za izradu nakita i suvenira, kao i obukom za izložbu artikala na promotivnim štandovima. Obuka za izradu nakita i suvenira se obavljala u prostorijama kreativne radionice Dorra Nuova u centru Herceg Novog .

Polaznice su u radionici Dorra imale svakodnevno priliku da se upoznaju i razmjenjuju iskustva sa 26 svojih sugradjanki koje su polaznice projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova“ koje su prethodno stekle zanimanje “Izradjivač/ica ukrasnih nakita i rukotvorina”.

Nakon završene praktične obuke, 6 polaznica je njihov angažman nastavilo na promociji programa i plasmanu nakita i rukotvorina na promotivnim štandovima. Promotivni štandovi otvoreni su u ljetnoj sezoni u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru zahvaljujući podršci navedenih Opština.

Osim na štandovima, sve polaznice su imale priliku da svoje radove i kreacije prezentuju na nekoliko izložbi rukotvorina na Pinama u Tivtu, hercegnovskoj široj javnosti na izložbi u Igalu u julu, izložbama na Škveru u Avgustu, kao i na tradicionalnoj Fešti Primavera u Herceg Novom.

Ovakve vrste programa podrške NVO Mladi Romi i Biroa rada Herceg Novi dorinose povećanju zapošljivosti žena, ne samo Romkinja već i drugih dugoročno nezaposlenih žena što je praksa koju želimo da njegujemo, ali istovremeno da radimo na dužem trajanju programa i obezbjedjivanju kontinuiteta. 

Foto: Dorra Nuova

Komentari: 0

Novi komentar