Aerodrom Tivat prvi put dočekao milionitog putnika

Aerodrom Tivat je danas, prvi put u istoriji, dočekao milionitog putnika, saopšteno je iz Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore, koje očekuje da će ova godina biti još jedna u nizu rekordnih - i po obimu saobraćaja, i po finansijskim pokazateljima.
Objavljeno: 22. 09. 2017 - 17:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Milionitog putnika, Eleonor Fenlon, koja je doputovala iz Londona, sačekao je na platformi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, menadžment preduzeća, kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak-Kukavičić. Njoj je uručen i nagradni vaučer za boravak u renoviranom hotelu „Aleksandar“ na budvanskoj rivijeri, koji može da iskoristi tokom iduće ljetnje sezone.

Orlandić je kazao da je u pitanju veliki dan za Aerodrom Tivat i cijelo preduzeće.

- Ovo je uspjeh svih nas. Ovo je dan kada moramo da budemo ponosni na svakog našeg radnika i na sve koji su doprinjeli da se ovakav uspjeh ostvari. To su sjajni rezultati, ali i rezultati koji obavezuju i učinićemo sve da unaprijedimo naše usluge i da budemo što bolji. Do kraja godine očekujemo da opslužimo oko dva miliona i 100 hiljada putnika na oba naša aerodroma, što je apsolutni rekord, a milionitog putnika na Aerodromu Podgorica očekujemo krajem godine - istakao je Orlandić.

Radak-Kukavičić je kazala da Crna Gora bilježi konstantni porast turističkog prometa o čemu, kako je navela, najbolje govore i podaci o broju prevezenih putnika na crnogorskim aerodromima koji predstavljaju krucijalnu kariku u unaprjeđenju turističkog proizvoda destinacije.

- Unaprjeđenje aviodostupnosti jedan je od naših strateških ciljeva na putu da Crnu Goru učinimo cjelogodišnjom turističkom destinacijom. Trenutno su aerodromi Tivat i Podgorica povezani sa po 40 destinacija, prisutno je 70 aviokompanija, što našu destinaciju čini dostupnijom turistima iz Evrope iz cijelog svijeta - navela je Radak-Kukavičić.

Mina-business

Komentari: 6

Jovana

22. 09. 2017 - 17:43

Veliki rezultat dobre firme. Cestitke i zelim im nove rekorde. Ovo je bio pun pogodak sa nagradom.
Ponosna

22. 09. 2017 - 17:47

Konacno lijepe vijesti o znacajnom uspjehu jedne drzavne firme. Cestitka za milionitog putnika u Tivtu. Milion u Podgorici pa da li smo mi svjesni sta ti ljudi rade za nasu privredu, turizam i nasu drzavu? Srecno.
Sonja

22. 09. 2017 - 17:57

Odlicna vijest za sve dobronamjerne ljude kako rade Aerodromi. Svaka cast.
Miki

22. 09. 2017 - 18:28

Cestitke svima na Aerodromima. Milo mi je da imamo ovakvih dobrih firmi i da se o njima pise a ne samo o onima sa crnih lista.
navlakusa

22. 09. 2017 - 18:43

A dje nadjose bas ovu Eleonoru iz Londona da bude milionita ? Sa istim avionom doputovao je Suljo ioz Bijelog Pollja koji radi kao higijenicar na farmi konja ?
lolo

23. 09. 2017 - 03:45

Cestitke, ide se u pravi smjer, vidii se na svaki korak, posebno ako zivis vani pa dodjes dolje poslije pauze.Prodaja brodogradilista i dovodjenje Damen u Bijelu zatvara se krug, sidrovanje, zimovanje remont za jahte (zajedno sa dva Porta i Lusticom. Da ne pominjemo sto za zaliv znaci micanje ultra zagadjivaca Remontnoga zavoda, bijele i kumbora. Pita li se ko zasto delfini i kornjace poslije po vijeka opet u Boku?? Sad je pitanje koliko ce domaca pamet uc u siroki spektar novija poslova koji ce pratit remont, to su vrh tehnologije, materijali ekoloski napredni i td.
Novi komentar