“Majka” – najemotivnija turska serija od 25. septembra na Prvoj

U novoj turskoj hit seriji, koja će se od 25. septembra svakog dana u 19.30h nakon centralne informativne emisije ‘’Žurnal'' emitovati na Prvoj, gledaćemo dobro poznata lica u dramatičnim i upečatlljivo emotivnim ulogama. Džansu Dere, Ejšan iz serije ‘’Ezel“i junakinje serije ‘’Sila’’, oživljava lik Zejnep, introvertne žene koja pruža novi život i majčinsku ljubav zlostavljanoj djevojčici. Glumica Vahide Perčin, majka iz serije ‘’Zvala se Feriha“ i starije Hurem iz ‘’Sulejmana Veličanstvenog’’ ovog puta igra majku koja nije imala priliku da odgaja svoju biološku ćerku.
Objavljeno: 23. 09. 2017 - 13:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Serija govori o majčinstvu, biološkom i onom drugom pravom koje ne podrazumijeva krvnu vezu, već mnogo više - brigu, pažnju, poštovanje, odgovornost, bliskost, privrženost i mnogo, mnogo ljubavi.

majka-1

Zejnep je mlada žena koja nosi bolne ožiljke iz djetinjstva. Kada je imala samo pet godina majka Gonul je otišla u zatvor nakon što je ubila njenog oca. Zejnep je usvojila bogatašica Džahide, koja ju je od prvog dana voljela kao sopstveno dijete. Uprkos tome, djevojčica se oduvijek osjećala kao siroče, zbog čega je izrasla u introvertnu devojku, kojoj je samoća u mnogim situacijama bila jedino društvo. Pošto je završila fakultet, Zejnep se kao fotografkinja prijavljuje za učešće u projektu praćenja migracije ptica. Međutim, birokratske procedure usporavaju njen angažman, zbog čega je primorana da pronađe dodatni izvor prihoda. Počinje da radi kao učiteljica. Ipak, taj posao je za Zajnep nužno zlo, ne predstavlja joj nikakvo zadovoljstvo jer, između ostalog, ne uspijeva ni sa mališanima da ostvari pravi kontakt. Međutim, sve se mijenja kada upozna djevojčicu Melek.

majka-2

Uprkos psihofizičkom nasilju kojem je svakodnevno izložena kod kuće, Melek je simpatična djevojčica puna života. Kad Zejnep konačno dobije vijesti o učešću u projektu o migraciji ptica, odlučuje da svrati do Melekine kuće, tek toliko da se oprosti od nje. Tada saznaje da je djevojčica ostavljena da umre u kesi za đubre. Zejnepin život se mijenja iz korijena — postaje svjesna da ne može ostaviti nevino biće na milost i nemilost neodgovornoj majci i njenom partneru i odlučuje da spasi Melek pakla u kojem živi.

majka-3

Serija je nastala kao rimejk japanske serije snimljene 2010. godine. Zbog sjajne glume, i nesvakidašnje priče koja gledaoce dira u srce, serija je postigla ogroman uspjeh u Turskoj, kao i u drugim zemljama u kojima se do sada prikazivala.

Reprize epizoda će gledaoci Prve moći da prate narednog dana u jutarnjim terminima.

Komentari: 0

Novi komentar