Povorka ponosa u Podgorici održana bez ijednog incidenta

Peta Povorka ponosa „Montenegro Prajd 2017”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata.
Objavljeno: 23. 09. 2017 - 14:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici CB Podgorica i drugih organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a su naime sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

Shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, ove godine je na obezbjeđenju Povorke ponosa bio angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina. Angažovan je međutim bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom.

Povorka ponosa je počela oko 12,00 časova a završena je oko 14,00 časova. Na Povorci je, prema procjenama, bilo oko 300 učesnika.

Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica.

Komentari: 1

nebitni

23. 09. 2017 - 21:02

Kad vide da se niko posebno ne uzbudjuje nestace razlozi za paradu.
Novi komentar