Vujičić: Kosovo da ispuni obaveze prema Crnoj Gori i Crnogorcima

U najboljoj namjeri, kao lojalni građani Kosova, želimo da podsjetimo zvaničnu Prištinu da od proglašenja nezavisnosti do danas ni jednu preuzetu obavezu prema Crnoj Gori i kosovskim Crnogorcima nije uspjela da izvrši u potpunosti, niti da ispuni data obećanja, izjavio je predsjednik Udruženja Crnogoraca na Kosovu Slobodan M. Vujičić.
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 09:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Navedeno se odnosi na ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji granice u Skupštini Kosova, od koje nam bitno ovisi budućnost i dinamika kojom ćemo se kretati ka evroatlanskim integracijama. Zatim, desetogodišnja deklarativna uvjeravanja da će Crnogorci uskoro postatati ustavna kategorija iako naše ustavno priznanje realno nije ni na vidiku. I na kraju, čak i ono što je lako ostvarljivo, a to je početak pune implementacije Strategije o integraciji i afrimaciji crnogorske zajednice te otvaranje Razvojnog centra, već više od dvije godine nema političke volje ni zrelosti da se započne- ističe se u Vujičićevom saopštenju za javnost, dostavljenom Portalu Analitika.

Stoga apeluje na novoformiranu Vladu Kosova i sve relevantne političke subjekte da prevaziđu unutrašnje sukobe i u najskorije vrijeme ispuni preuzete obaveze, ne samo prema Crnoj Gori i Crnogorcima, već i prema međunarodnoj zajednici.

Komentari: 7

Priznanje

24. 09. 2017 - 10:17

Ada, mi smo potrčali da ih priznamo među prvima. Kad ono, neće jednom prihvaćeno razgraničenje, ne ispunjava obaveze prema kosovskim Crnogorcima, ... Možda će biti bolji prema nama kada ih podržimo da uđu u UNESCO. Sve posljedica ishitrenih poteza Crnogorske diplomatije, tj. vlasti.
Slažem se

24. 09. 2017 - 13:59

Gori su od Srba!
Deki

24. 09. 2017 - 18:16

Od njih su jedino gore posrbice!
Peki

24. 09. 2017 - 19:23

A od njih razsrbice
Dostinja Simunova Beograd

24. 09. 2017 - 18:14

@Priznanje Da li neko zna uopšte koliko po popisu na Kosovu ima Crnogoraca?Bojim se da ih skoro nema ,većina njih devedesetih bili su glavni nosioci velikosrpske politike .Ovaj čovjek koji hoće da afirmiše njihova prava nema baš neku sjajnu prošlost da bi mogao to i ostvariti.
Nemamo pojma o pregovaranju

24. 09. 2017 - 23:59

Problem je u tome sto nasi politicari i diplomate kao da nemaju pojma kako treba da se radi?! Umjesto da koriste svaku situaciju na PRVOM MJESTU za dobrobit Crne Gore, a tek onda za drugu stranu, oni kao da nemaju pojma kako se pregovatra nego sve daju DZABE prije nego sto osiguraju da ce CG dobiti ono sto mi zelimo! Ovo mora da bude dvosmjerna ulica a ne nikako da mi sve dajemo Kosovu dzabe.
Niksic

24. 09. 2017 - 14:26

snila baba . . .
Novi komentar