Tim Crne Gore za odgovor na poplave na NATO vježbi u Tuzli

Danas je iz Službe zaštite Glavnog grada svečano ispraćen nacionalni tim Crne Gore za odgovor na poplave i HBRN, koji će učestvovati na međunarodnoj terenskoj NATO vježbi Bosna i Hercegovina 2017. Tim sačinjavaju predstavnici Direktorata za vanredne situacija MUP-a Crne Gore i predstavnici Službi zaštite Podgorice, Cetinja, Kotora i Ulcinja.
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 10:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pozdravljajući predstavnike nacionalnog tima direktor direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić je istakao da je danas važan datum za sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori jer naša država prvi put kao članica Alijanse ima svoj tim na ovakvom važnom međunarodnom događaju.

Mulić je istakao da članstvo u NATO podrazumijeva određene benefite ali i određene obaveze.

-Benefite smo osjetili tokom požarne sezone kada smo uputili zahtjev Alijansi za pomoć u gašenju požara, i kada je pomoć stigla u roku od 24 sata i bila vrlo efikasna. Sa druge strane imamo i obavezu da u skladu sa svojim mogućnostima pomognemo članicama NATO-a i partnerskim državama, zato moramo izgrađivati sopstvene kapacitete za odgovor na nacionalnom nivou i istovremeno unapređivati svoje kapacitete za reguonalni odgovor- rekao je Mulić.

Vježba će se odrzati u Tuzli od 25. do 29. septembra. Na vježbi će biti preko hiljadu učesnika, iz 32 države, sa preko 20 nacionalnih timova.

Komentari: 0

Novi komentar