CPC u neđelju služi liturgiju na Ćipuru

Kao odgovor na sva zla i nevolje koje snalaze našu zemlju i narod od strane cetinjske filijale beogradske patrijaršije, njegova svetost gospodin Mihailo sa svještenstvom Crnogorske Crkve služiće svetu liturgiju u neđelju, 1. oktobra,s početkom u 10 časova, u dvorskoj crkvi na Ćipuru, na Cetinju.
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 12:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je najavio podpredsjednik savjeta Mitropolije CPC Stevo Vučinić, mitropolit Mihailo  "blagodariće Bogu velikome što nas čuva od napasti i napasnika koji za tuđi račun jurišaju na sve što je crnogorsko". Biće održan i parastos počivšim kralju Nikoli i kraljici Mileni Petrović.

"Bog je veliki, a pastironačelnik cetinjske filijale Amfilohije nije njegov pomazanik, čemu je on lično dokaz. Tri decenije nas napada svom silinom subverzivnih instrumenata. I uprkos i njemu i njegovima, Crna Gora je povratila suverenitet, a Crnogorska crkva autokefalnost, duhovni autoritet i kompetencije, zbog čega i jesmo Bogu zahvali, što nam daje mahove. Amfilohije namjerno i podmuklo, u kontinuitetu decenijama, vulgarnim, bezočnim i besprizornim radnjama i izjavama radikalizuje javnost s namjerom da zemlju uvede u haos. Monopolisao je kultno mjesto na Rumiji, i limenim objektom na njenom vrhu, zapriječio izlazak barskim i krajinskim muslimanima i katolicima na Trojičin dan. Crnogorcima se izruguje dovodeći ih u vezu s domaćom životinjom koja je sinonim intelektualne tuposti i pokornosti. Vrijeđa Crnogorce islamske i katoličke vjeroispovijesti odričući im nacionalnost, jer kao muslimani nijesu kršteni i miropomazani,odnosno, kao katolici kršteni i miropomazani u beogradskoj patrijaršiji- navodi Vučinić, ističući da se Amfilohije umiješao i u raspravu o simbolu koji treba vratiti na rekonsturisanu Sat kulu u Podgorici.

-Vrijeđa Podgoričane islamske vjere, tvrdeći neistinu da su podgoričke džamije preslojile pravoslavne crkve, i da krst sljeduje na islamskome vakufu, Sat kuli Osmanagića. Ovakvim djelima i izjavama šalje mračnu poruku, sije strah, i nemušto poziva na progon Crnogoraca, svih muslimana i katolika i uništenje Crne Gore. Nažalost, s ruke su mu vlasti koji mu tepaju da je uvaženi i ugledni građanin, i kakovele, prema brojnim anketama jedna od najuticajnijih vjerskih ličnosti u Crnoj Gori, čemu se očito dive. A na drugoj strani,podrivaju Crnogorsku crkvu i u zemlji i vani, dajući joj godišnje bijednu pomoć, i uskraćujući joj pomoć državne administracije, koja je u nekim slučajevima direktno uperena protiv interesa Crnogorske crkve. Dok muslimani pokorno trpe i ćute, i muslimanski intelektualci, i klirici i laici. Redovno ga čašćavaju pozivnicama prigodom islamskih vjerskih praznika, na kojima su njegovi izaslanici stalni gosti.I jedni idrugi treba da znaju, da ko s đavolom tikve sadi da će mu se o glavi obiti, i njima i svima nama, i obijaju se, a tek će nam se obiti s takvom politikom- naglasio je Vučinić.

Komentari: 4

Zoran beograd

24. 09. 2017 - 14:20

Pop risto velikosrpski ratni huskac.
Tg

24. 09. 2017 - 16:23

Kako je u BG Crnogorce? Ne smetaju Srbi?
Rovcanin

24. 09. 2017 - 21:36

Ne Smetaju Srbi,nego nacionalisti i prodane duse kao \\\\\\\\\\\\risto ma*iti.
za Tg

25. 09. 2017 - 08:02

Ne smetaju Srbi, naravski, ali smeta što nema bijelih brava. Bez njih duše nemamo.
Novi komentar