Masovni protesti širom Njemačke zbog izbornog uspjeha ekstremne desnice

Nakon što je postalo jasno da će ekstremno desna njemačka stranka AfD ući u parlament, protestanti su izašli na ulice širom Njemačke.
Objavljeno: 24. 09. 2017 - 23:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetimo, na danas održanim izborima u Njemačkoj ekstremno desna stranka AfD (Alternativa za Njemačku), koja se oštro protivi ulasku migranata u tu zemlju, osvojila je 13,5 odsto glasova. Time su ušli u parlament i postali treća politička snaga u Njemačkoj 

Kako javlja njemački Bild, antifašisti su se u velikom broju okupili pred sjedištem AfD-a u Kelnu nakon proglašenja rezultata izbora.

Protestanti su izašli na ulice i u Frankfurtu, gdje protestuju protiv izbornog uspjeha AfD-a.

Masovni protest odvija se i u glavnom njemačkom gradu Berlinu, gdje se mnoštvo ljudi okupilo na jednom od glavnih berlinskih trgova, Alexanderplatzu.

Foto: Tviter

 

 

Komentari: 3

!

25. 09. 2017 - 04:57

Evo kako se reaguje protiv fasizma. Kod nas umejsto da narod izadje da protestuje protiv Drazinog Fronta, dopustili su im da oni ruse drzavu!
Jednoumlje

25. 09. 2017 - 05:44

Ja sam ljevicar, ali bi nikada ne bi palo na pamet da protestvujem rezultate neke partije koja je dozvoljena zakonom, ma koliko se ja ne slagao sa njihovom politikom, kao na primjer sa ovom AfD. Ja stvarno ne mogu da razumijem neke ljude koji bi da zabrane misljenje svima koji se ne slazu sa njima. Podsjecaju me na nase stare komuniste.
libija sirija irak

25. 09. 2017 - 09:01

Jacanje desnice je ocekivano zbog nekontrolisanog uvoza azilanata iz vojnim intervencijama destabilizovanih zemalja i masu teskih incidenata koje su izazvali. Doslo je vrijeme da Njemica bez obezbjedjenja ne smije izac na ulicu da je ne siluju Azijati i Afrikanci. Navuklo se bijede sa svih kontinenata oborili cijene rada , kradu ,siluju. Ko ovdje demonstrira ? Pa upravo onaj talog drustva, socijalci i stranci koji zivi na plecima njemackog radnika .
Novi komentar